Emanuella

Geboren: 17 december 2004
Sponsor(s): Jeannette en Albert van Galen

 

Emmanuella is geboren op 17 december 2004 en werd een paar dagen later, op 24 december 2004, overgeplaatst naar Hand in Hand. Haar handicap is erg zeldzaam: zij werd geboren zonder armen en benen. Hierdoor hebben haar ouders haar bij haar geboorte meteen verstoten waarna wij besloten haar hier een plek te geven.

Emmanuella heeft een normale intelligentie en is een van onze kinderen die naar een reguliere school gaat. Hier geniet ze erg van en met de hulp van enige ondersteuning blijft ze goede vooruitgang boeken in al haar vakken. Emmanuella zal vaak in het Twi tegen je praten, maar ze kan behoorlijk Engels spreken. Ze kan haar lichaam goed bewegen en rolt gecontroleerd naar de dingen die ze wil. Emmanuella houdt van het water en speelt graag met andere kinderen. Ze heeft een hele mooie lach en we hopen van harte dat zij het goed blijft doen op school.

Met de hulp van een speciaal hulpmiddel kan Emmanuella rechtop zitten en zich voortbewegen over de compound, door haar heupen te bewegen. Echter, dit is wel heel erg vermoeiend voor haar.

Emmanuella kan goed schrijven met een pen in haar mond. Ze gaat ’s avonds naar de huiswerkklas in PCC en doet haar schoolwerk goed. Zij is ondanks haar zware handicap altijd positief!