Een nieuw begin in 2021

En zo is het 2021 geworden, voor ons allen een nieuw jaar met hopelijk
veel kansen en nieuwe mogelijkheden en dat geldt zeker ook voor PCC.

 
Met extra veel genoegen hebben wij hier op 31 december het oude jaar (“voor altijd het coronajaar”) 2020 gedag gezegd en daarna op 1 januari het nieuwe jaar 2021 verwelkomd.
Gaat 2021 het jaar worden dat wij corona weer achter ons kunnen laten, dat wij niet meer elke dag spreken over infectiecijfers, IC opnames en steeds weer nieuwe lockdown maatregelen?? Niemand weet het zeker, maar zo’n beetje de hele wereld snakt naar het einde van deze pandemie.
 
2021 begint in ieder geval goed! In Europa en de VS zijn de vaccinaties begonnen, net als in China en Rusland. Afrika loopt daar nog op achter, maar het schijnt dat China de Afrikaanse landen graag vaccinaties wil aanbieden. Kijken hoe dit verder gaat en wat de effecten zijn.
 
Kinderen weer naar school
De Ghanese regering heeft vanaf maart 2020 alle scholen (behalve ten dele de eindexamenklassen) dicht gehouden. Voor sommigen was er online onderwijs, maar voor de meeste kinderen in Ghana is het een verloren schooljaar geworden.
Vanaf 15 januari zijn de scholen (eindelijk!) weer open en hopelijk kan dat de rest van 2021 zo blijven.
De kinderen van PCC kunnen dus weer naar school en daar zijn zij heel blij mee!
 
Start van PCC Ananse Daycare Centre in Nkoranza
Het prachtige nieuwe Daycare centrum dat wij in Nkoranza gebouwd hebben was al een tijdje helemaal gereed, maar dat centrum kon ook pas op 15 januari opengaan.
 
Het is voor de ouders en kinderen allemaal nog een beetje wennen, al kwamen er op de eerste dag al 8 kinderen naar dit centrum toe! Iedereen is heel enthousiast over deze mooie en voor Ghana unieke faciliteit ter ondersteuning van ouders en kinderen met een beperking.
Twee van onze ervaren caregivers + een moeder van één van de kinderen die de taak van kok/schoonmaker op zich genomen heeft vormen met elkaar de staf van het Daycare centrum. Zij worden daarbij ondersteund door ons Outreach team.
 
Wij kijken er naar uit om binnenkort, tezamen met de lokale autoriteiten, dit fraaie centrum officieel te openen met een passende en vrolijke ceremonie. Zo’n feestelijke gelegenheid kunnen wij natuurlijk niet voorbij laten gaan….!!!
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Start van 2021 met mooie plannen en bezoeken van onze experts
In 2021 gaan wij uiteraard voort met al onze zorgactiviteiten, zowel in de Community als via Outreach in de Districten rondom Nkoranza.
Ook hopen wij met behulp van de G8 groep uit Groningen in de 2e helft van dit jaar een nieuw woongebouw voor onze ouder wordende jongens te realiseren.
 
Tevens zijn wij ook erg ingenomen met de komst van 2 van onze onmisbare experts naar PCC in 2021.
 
Reeds in januari is Inge Maters, onze fysio-expert, naar onze Community gekomen. Het is al haar 5e keer!! Zij brengt zoals altijd weer veel nieuwe energie, goede ideeën en specialistische fysiohulp voor onze kinderen met lichamelijke beperkingen naar PCC en traint daarnaast ook nog onze caregivers met het oog op een goede voortgang van deze werkzaamheden na haar vertrek.
 
En later dit jaar hopen wij ook Sue Hatton, onze expert voor autisme èn het trainingsprogramma voor caregivers, hier te mogen verwelkomen. Bij Sue zijn wij de tel kwijt geraakt, zo vaak is zij hier inmiddels al geweest en met haar hulp hopen wij dit jaar het belangrijke PCC-trainingsprogramma voor onze caregivers helemaal af te ronden!
 
Plannen en wensen zijn er dus genoeg voor het nieuwe jaar 2021.
Wij hopen daarom op een fantastisch jaar voor PCC en wensen alle vrienden van PCC hetzelfde toe!
 
Twee maal Nieuw Leven
Medio januari heeft Lizzy, de vrouw van onze Project Director Mr. Samuel Baffo, via een keizersnede het leven geschonken aan een gezonde tweeling, een jongentje en een meisje!
Het gaat gelukkig prima met de tweeling, met moeder Lizzy en met vader Baffo!
Wij feliciteren Lizzy en Baffo van harte met de geboorte van deze 2 kinderen en wensen de tweeling een lang en gelukkig leven toe!