Een mooie update voor de Daycares

 

Hoera, alle Daycare programma’s zijn weer verder verbeterd!

 

Bij goede dagelijkse zorg voor de bewoners van PCC en voor de kinderen die naar onze Daycare centra in het District komen hoort natuurlijk ook een goed en aansprekend dagprogramma, het liefste zo opgesteld dat zowel de kinderen als de caregivers er heel blij van worden.

 

Maar het gaat met deze programma’s zoals met alle leuke dingen in het leven, want hoe leuk ook, na enige tijd begint het programma routine te worden en liggen desinteresse en verveling op de loer. Dat geldt voor de kinderen, maar ook voor de caregivers.

 

Het is dus zaak om eens per zoveel tijd de programma’s te verversen en te updaten, weer wat nieuwe activiteiten te introduceren en zo mogelijk ook nieuwe interactieve spelletjes aan te reiken.

 

Tevens is het ook goed om regelmatig kritisch naar de groepssamenstelling te kijken, want niet alle kinderen van PCC ontwikkelen zich op dezelfde manier en in hetzelfde tempo, dus wijzigen is af en toe aangewezen om ieder kind zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen.

 

In januari 2023 hadden wij weer bezoek van Sabine van Erp uit Nederland, die de afgelopen jaren al enkele malen had meegeholpen bij het “opfrissen” van de dagprogramma’s. Nu heeft zij zich een maand lang daarvoor ingezet, samen met Joe Emma en Mama Jeannette en met een grote groep caregivers.

 

Bij het introduceren van nieuwe activiteiten valt vaak al op dat de meeste caregivers in hun jeugd veel minder de kans hebben gekregen om uitgebreid kennis te maken met leerzame en interactieve spelletjes dan leeftijdsgenoten uit bijv. Europa.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Wanneer iets nieuws wordt geïntroduceerd is het dan ook zaak om te zorgen dat de caregivers eerst de kans krijgen om de bedoeling van een spel of activiteit goed te begrijpen en er vervolgens ook enige ervaring mee opdoen. En zo oefenen caregivers soms zomaar samen een nieuw spel of een onbekende activiteit en dat gaat meestal met veel plezier en gejoel gepaard!

 

PCC heeft momenteel 5 Daycare groepen en 5 programma’s updaten is al een hele klus. Tegelijkertijd ook de kinderen en caregivers over de groepen herverdelen maakt het geheel tot een behoorlijk ingrijpende verandering!

En daarnaast zijn ook nog de 3 programma’s van de Daycare centra in Nkoranza en Donkro Nkwanta meegenomen bij alle veranderingen, een soort “Total make-over” dus!!

 

Een grote klus dus, maar gelukkig kon deze onder leiding van Sabine tijdig worden afgerond met een prima resultaat! Iedereen is blij en de caregivers en kinderen zijn helemaal enthousiast weer aan de slag gegaan met de nieuwe dagprogramma’s.

 

De cynicus zegt dan wellicht: “……tot ook deze programma’s weer routine worden en langzaam gaan vervelen…”, maar ja, dat is nu eenmaal “the circle of life”, zo blijven wij allemaal continue in beweging…..!

En dat is goed, zeker voor een Community als PCC!

Kijk maar naar de foto’s en zie de blijde gezichten van de kinderen.

 

Onze dankbaarheid aan Sabine hebben wij graag met een mooi geschenk bij de send-off party onderstreept! PCC is heel erg blij met zulke goede vrienden en vriendinnen!

Leve de nieuwe dagprogramma’s!

Well done, caregivers en kinderen, well done Sabine.

Tot volgend jaar!