Een goede buur ……

Vrienden zijn voor iedereen belangrijk

 maar ze wonen niet altijd vlakbij, zo gaat dat. Daarom zijn goede buren voor veel mensen soms nog belangrijker dan verre vrienden.
Jeannette en ik prijzen ons daarom gelukkig dat wij vlakbij onze woonplaats Reeuwijk goede buren hebben, die inmiddels ook nabije vrienden van PCC en van ons geworden zijn. Wij hebben het dan over de leden van de Protestantse Emmaüs gemeente in Bodegraven, die plaats ligt slechts een paar km. van ons huis.
 
In 2012 was een grote groep van ongeveer 40 mensen uit die gemeente op doorreis naar een ander project in Ghana en zij hebben toen 1 nacht en een halve ochtend in PCC doorgebracht. Dat lijkt maar heel kort, zou je van afstand zeggen, maar het was wel meer dan genoeg voor veel mensen van de Emmaüs gemeente om zich daarna zeer enthousiast voor PCC in te zetten.
Sinds 2012 heeft deze kerkelijke gemeente PCC al op diverse manieren fors gesteund en daarnaast zijn al 5 grotere en kleinere groepen met leden uit die gemeente een aantal weken lang als Helpende Gast naar PCC gekomen.
 
Ook in januari 2017 ontvingen wij tweemaal een groep van 8 mensen uit Bodegraven gedurende 2 weken per groep als Helpende Gast in PCC en opnieuw waren het zeer geslaagde bezoeken.
Alleen al het uitspreken van de naam “Bodegraven” (met de moeilijke Nederlandse letter G in die naam) levert veel hilariteit in PCC op.
 
De 2 groepen die in januari jl. kwamen, hebben met groot enthousiasme en heel veel inzet gewerkt. Zij waren vaak al vanaf 6 uur ’s morgens actief en hebben daarbij o.a. veel schilderwerk gedaan (naast allerlei andere klussen).
De 1e groep heeft bijv. een prachtig project op zich genomen, nl. het schilderen van de grote grijze cementen vlakte bij de rots achter het zwembad. Die oppervlakte van zo’n 300 m2 is door hen omgetoverd tot een kleurrijke en voor onze kinderen heel uitdagende, interactieve speel- en leerfaciliteit, een soort “modern schoolplein”, met allerlei aantrekkelijke vormen en kleuren.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Bij de opening hebben we dit prachtige plein Jubilee Square gedoopt, want dit is het eerste bijzondere project in ons Silver Jubilee jaar. Het is een genot om onze kinderen er met autootjes over de weg te zien rijden, hen te zien oefenen op de Alfabet-duizendpoot of te zien springen op de hinkelbaan met getallen of op de verschillende gekleurde vormen.
PCC is weer een prachtige attractie rijker!
 
De 2e groep heeft de Disco van PCC van een witte (en eigenlijk niet zo erg op een disco lijkende) ruimte veranderd in een swingende en kleurrijke Music Hall. Op de witte ondergrond zijn op de binnen- en buitenmuur nu veel – voor de kinderen goed herkenbare – muziekinstrumenten geschilderd en daarnaast ook nog pianotoetsen, toonladders etc. De kinderen proberen nu te gaan drummen op de getekende drums of bongo’s of een melodietje te blazen op de trompet of saxofoon. Ook de vernieuwde Disco past helemaal bij PCC in jubileumstemming!!
De speeltuin is ook weer keurig gerepareerd en geschilderd, waarbij ook Ameyaw, de nieuwe PCC lasser, goed heeft meegeholpen.
Je begrijpt: het ziet er in PCC allemaal weer heel feestelijk en blij uit!
 
Behalve het schilderwerk hebben de 2 Bodegraven groepen ook heel veel onderhouds- en herstelwerkzaamheden voor hun rekening genomen. Alle deuren in Hand in Hand hangen nu weer recht en er is nog veel meer gedaan, bijv. een reorganisatie van onze voorraad genees- en verbandmiddelen, reparatie van enkele fietsjes etc.. Eigenlijk teveel om allemaal op te noemen, maar in alle gevallen was het zeer nuttig voor PCC!
 
Het mag duidelijk zijn: wij zijn heel erg blij deze goede buur en dankbaar voor de grote en continue steun uit de Protestantse Emmaüs Gemeente in Bodegraven.
De beide groepen zijn inmiddels weer naar huis vertrokken en wij zeggen vanuit Nkoranza tegen hen: wel thuis en heel veel dank.
Tot de volgende keer, May God bless you!