Een geweldige boost voor physio

In oktober 2014 hebben we het prachtige nieuwe Physio Palace kunnen openen

en daar zijn we enorm trots op! Sindsdien wordt dit gebouw volop gebruikt maar er was nog wel een praktisch probleem dat opgelost moest worden.
 
Want …….. een  mooi nieuw Physio Palace is weliswaar een prachtig bezit, maar de kwaliteit van de fysiotherapie hangt natuurlijk slechts in beperkte mate af van het gebouw. Veel belangrijker is de kwaliteit van alle fysiotherapeutische oefeningen en behandelingen die wij de kinderen kunnen aanbieden. Aangezien geen van onze caregivers ooit enige opleiding als fysiotherapeut heeft kunnen volgen (of zelfs maar iets wat er op lijkt) zijn wij voor verbetering van de fysiotherapeutische zorg vooral aangewezen op de gewaardeerde input van deskundigen uit Europa, die PCC bijv. als vrijwilliger bezoeken.
 
Wij waren al een tijdje op zoek naar een ervaren fysiotherapeut die bereid en in staat zou zijn om de fysio in PCC naar een hoger niveau te helpen tillen, maar zo iemand vind je niet zomaar. Totdat wij eerder dit jaar plotseling een prachtig aanbod kregen van Inge Maters uit Nederland die al 15 jaar ervaring heeft in  fysiotherapie voor kinderen met (ernstige) beperkingen en die ons 2 maanden lang als vrijwilliger wilde komen helpen.
Dat voelde als een geweldige buitenkans voor ons, bijna als een geschenk uit de hemel en… dat blijkt in de praktijk ook helemaal te kloppen!!
Inge is hier de hele zomer geweest en wij kunnen zonder enig aarzeling zeggen dat haar bezoek een groot succes is geworden en een geweldige boost voor onze fysiotherapeutische hulp heeft opgeleverd!! Inge kwam overigens niet alleen, zij nam ook haar gezin, met man en 3 dochters (tussen 9 en 4), mee en die hebben ons eveneens geweldig geholpen. Maar dit verhaal gaat over de fysio, een succesverhaal!
 
Meer dan 20 van onze kinderen hebben van Inge’s grote deskundigheid en specialistisch ervaring kunnen profiteren. Tevens heeft zij veel tijd gestoken in het praktisch bijscholen van een groot aantal caregivers en veel nieuwe en nuttige hulp- en oefenmaterialen voor ons meegebracht.
Ook heeft zij er voor gezorgd dat alle informatie over de oefeningen per kind goed is vastgelegd op een – door haar meegebrachte – I-pad (!), zodat ook na haar vertrek alle informatie en instructies goed beschikbaar blijven en gemakkelijk zijn terug te kijken.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Ik zou nog een hele tijd door kunnen gaan met te vertellen wat Inge hier allemaal voor ons gedaan heeft, maar dat is onbegonnen werk, het is gewoon teveel om op te noemen. Nuttige adviezen over de juiste rolstoelen en de goede houdingen voor onze rolstoelkinderen, specifieke adviezen voor kinderen als Lisa, Wumpini, Amma Lekma en Benjamin, stimulerende activiteiten voor diverse groepen van onze kinderen en nog zoveel meer. Inge heeft zelfs geholpen met het selecteren van bruikbare onderdelen van “oude” kapotte rolstoelen en andere stoelen.
 
Om jullie een goed beeld te geven van het resultaat van 2 maanden fysio o.l.v. Inge noem ik graag de namen van enkele kinderen, die enorm zijn vooruitgegaan in deze periode:
Miriam durft nu helemaal los te lopen,
Kwame Addai springt over obstakels,
Lisa geniet op haar zij van een ander zicht op de wereld en van allerlei leuke prikkels,
Wumpini kan nu zittend op een krukje zeer geïnteresseerd spelen,
een groepje kinderen, waaronder Ayim, Moses, Tettey, Ahmed en Abass, springt, huppelt, rent en loopt achteruit over het voetbalveld, zij hebben duidelijk veel plezier tijdens het oefenen,
Benjamin en Amma Lekma kijken liggend, maar met hun hoofd goed omhoog, naar leuke filmpjes op de I-pad,
Ahmed voetbalt (een beetje….),
Kofi Asare oefent hard, terwijl hij op de vloer bij de fysio ligt,
Aaron en Shalomina kunnen door een tunneltje kruipen en
Joel oefent in het lopen op matrassen en lacht voluit, ook als hij een keertje valt!
Enz. enz., een golf van nieuwe bewegingsoefeningen gaat door PCC!
 
Wat een feest om alle kinderen zo vooruit te zien gaan en wat mooi om alle bijgeschoolde caregivers zo enthousiast bezig te zien.
En daarom zeggen wij graag: Thanks a lot Inge for a great job done! You have done well, may God bless you!