Dela

Geboren: 1965
Sponsor(s): Christine Schwegler via Ananse, Duitsland

 

“Was de auto”. Wanneer je deze woorden hoort, is de kans groot dat Dela in de buurt is. Dela is helemaal verzot op het wassen van auto’s en niet alleen op het wassen ervan, hij is verliefd op auto’s. Dat is de reden dat hij graag bij de poort rondhangt en deze opent voor de auto’s, zodat die de community binnen kunnen rijden. Hij houdt van kranten en boeken en lijkt deze uren te bestuderen tot een auto of iets anders zijn aandacht trekt. Hij houdt er ook van om een pen te gebruiken en heeft zijn eigen manier van schrijven.

 

Dela is de oudste inwoner van de Hand in Hand community. Zijn leeftijd is onbekend, maar waarschijnlijk is hij tussen 1960 en 1965 geboren. Toen hij hier pas kwam wonen, deed hij niets meer dan alleen rondjes over het terrein lopen en weglopen naar het dorp. Tegenwoordig werkt Dela in de beschutte werkplaats of in het House of Silence, waar hij een snel afgeleide werker is. Hij is minder productief dan de anderen aangezien hij met zijn gedachten vaak ergens anders is (bij auto’s?).

Hij is erg goed in het schilderen van vlaggetjes die in de shop verkocht worden. De meeste medewerkers bij Hand in Hand noemen hem ‘Professor Dela’. Hij is zelf met die naam begonnen.