Deborah

Geboren: +- 2010

Sponsor: M. Klomp en familie Hartman, beide uit Nederland. Voor Deborah zoeken we aanvullende sponsoring voor €25 per maand.

 

 

In oktober 2015 zijn 3 meisjes van Kumasi Children’s Home (KCH) naar PCC toegekomen. Deborah was daar één van, de jongste van de 3, toen ong. 4 à 5 jaar oud. Zij is rond augustus 2015 rondzwervend op straat in Kumasi aangetroffen en vervolgens naar KCH gebracht. Deborah was volgens KCH slechthorend en mogelijk daardoor wat meer teruggetrokken en op zichzelf gericht. Veel meer info hebben wij helaas niet over haar leven voor haar komst naar PCC.

Deborah heeft een milde verstandelijke beperking en blijkt na aankomst in PCC gelukkig niet doof te zijn. Ze is erg rustig en luistert goed naar haar caregiver. Het aanpassen aan haar nieuwe omgeving en het geheel andere leven in onze Community is gelukkig heel voorspoedig gegaan. Zij houdt veel van eten, is blij met al haar nieuwe kleren en geniet van de Daycare, van het rondwandelen op de compound en nog meer van het zwembad. Vreemd genoeg heeft zij geen zin om thuis een bad te nemen en dat laat zij haar caregiver duidelijk merken. De twee andere meisjes, die met haar vanuit KCH naar PCC gekomen zijn, heten Esther en Lizzy. Vooral Esther is haar dierbaar, Deborah en Esther gedragen zich bijna als een tweeling.

Deborah wordt gekoesterd door de caregivers en voelt zich duidelijk helemaal thuis in PCC, zij stelt zich steeds opener op en daar zijn wij heel blij mee.