De ontwikkelingen gaan verder en verder…

 

PCC is allang niet meer “alleen maar” de Community in Nkoranza voor verstoten kinderen

met een verstandelijke of meervoudige beperking, het is sinds een aantal jaren ook het centrum voor zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking in een wijde regio rondom Nkoranza, via ons Outreach programma.

Als belangrijk en voor iedereen zichtbaar onderdeel van de zorg in de omliggende gebieden openden wij in 2020 ons eerste grote Daycare centrum, dat was in het centrum van Nkoranza.

Daarna volgde in 2022 het nieuwe Daycare centrum in Donkro Nkwanta en begin 2024 ging ook een Daycare in Kyeradeso van start.

 

Deze 3 Daycare centra liggen allemaal in het Nkoranza South District, maar binnenkort gaan wij weer een volgende stap maken, namelijk naar Forikrom in het Techiman South District.

 

Een kerk in Forikrom, de Methodist Church, stelde onlangs hun oude kerkgebouw in het centrum van dat stadje twee jaar lang gratis aan PCC ter beschikking, zodat wij ook daar een nieuwe Daycare kunnen beginnen.

Goed teken: alhoewel wij nog van start moeten gaan (er moet eerst het een en ander aan het gebouw opgeknapt en geschikt voor een DC gemaakt worden) zijn er al 9 kinderen met diverse beperkingen door de ouders uit Forikrom aangemeld voor deze Daycare.

 

In totaal zullen er dan binnenkort ruim 40 kinderen 5 dagen per week naar één van onze Daycare centra toekomen en recente bezoeken aan alle centra maken duidelijk dat de ouders heel blij, enthousiast en dankbaar zijn dat hun kinderen zo dicht bij huis dagelijks goede zorg + een middagmaaltijd kunnen ontvangen.

 

In alle centra werken enkele (oud-)caregivers, die in deze Daycares de ervaring, die zij eerder in onze Community hebben opgedaan, heel goed kunnen gebruiken. Zij werken daar relatief zelfstandig, terwijl het Outreach team alle zorg in deze Daycare centra superviseert.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

PCC – Hand in Hand betaalt alle kosten voor de gebouwen, de salarissen, alle benodigde materialen en hulpmiddelen plus de dagelijkse lunch, terwijl er in de wat grotere stad Nkoranza zelfs ook nog een vervoermiddel ingezet wordt (een tuk-tuk of “okada”) om de kinderen elke dag ’s morgens van huis op te halen en ’s middags weer thuis te brengen.

 

Bij elkaar vormt dit een ongekende en unieke service voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking in Ghana en daar zijn wij heel trots op!

 

En het goede leven in PCC gaat gelukkig ook verder!

Sinds mei zijn Jeannette en ik weer in Ghana en elke keer als wij hier terugkeren worden wij weer getroffen door de vreugde in de PCC – Hand in Hand Community als geheel en van de kinderen in het bijzonder.

 

Om jullie een klein beetje in die vreugde te laten delen plaats ik bij deze rubriek zomaar wat leuke foto’s uit het dagelijks leven in deze Community, bijv. spelende kinderen, het dagelijkse werk in de grote keuken, de vrolijke dans en de altijd aanwezige muziek, bijv. op zaterdagmiddag als iedereen op het Jubilee Square “uit zijn dak gaat”.

 

De foto van Marc Hope is gemaakt door Jelle Hop, de zoon van de in 2019 overleden Marc Hop, de naamgever van Marc Hope.

De ontmoeting van Jelle met de naar zijn vader genoemde Marc Hope leverde mooie en soms ontroerende beelden op.

 

Het is vol wonderen om ons heen!