De G8 zet zich opnieuw in voor PCC

Het was alweer drie jaar geleden dat zij hier voor het laatst waren

, maar veel bewoners van PCC weten nog precies wie Bernard Meier en zijn mensen van de G8 zijn en zij heetten alle 10 leden van deze G8 groep half oktober dan ook zeer hartelijk welkom.
De G8 groep komt uit Groningen en bezocht PCC voor het eerst in 2007, daarna in 2008, 2010 en 2012 en nu weer in 2015, dus al voor de 5e keer. Het zijn niet elke keer dezelfde mensen, alleen Bernard Meier is er alle keren bij geweest, enkele anderen komen al wel voor de 3e keer, terwijl 4 leden van deze groep voor het eerst Ghana en PCC bezoeken.
 
Zij komen niet zomaar 2 weken lang op bezoek, nee, zij komen ons helpen en hoe! Bijna elke G8 groep  heeft een zeer duidelijke en blijvende bijdrage aan PCC geleverd, bijv. door de bouw van een nieuw huis voor een caregiver + kinderen (in 2008), het Education Centre (in 2010) en opnieuw een huis voor kinderen en caregivers (het Giraffenhuis in 2012). Ook dit jaar bouwen zij mee aan een mooi en ruim nieuw woonhuis voor ongeveer 6 à 8 kinderen en 3 caregivers, met daarbij nog 2 royale voorraadruimtes.
Maar let wel, hun bijdrage is veel groter dan alleen deskundige en energieke hulp bij het bouwen (dat is op zich al geweldig!), want ……… zij betalen ook nog eens ALLE kosten voor de bouw van dit nieuwe huis, geweldig!
Zij hebben daarvoor al sinds ongeveer 2 jaar allerlei fundraising acties gevoerd en doen dat overduidelijk zeer gevarieerd en bekwaam, want elke keer weer verrassen zij ons met de fantastische opbrengst van al hun acties ten behoeve van PCC! Wat een voorrecht om zulke vrienden te hebben!
 
Behalve enthousiast meehelpen bij de bouw van het nieuwe huis hebben de mensen van G8 nog diverse andere klussen voor hun rekening genomen, bijv. de aanleg van goten bij de PCC huizen, het vervangen van kapotte door goede sloten op verschillende deuren en het plaatsen van zo’n 25 – 30 lampen die op zonne-energie werken, waardoor er ’s nachts op PCC ook bij stroomuitval altijd licht zal schijnen, bijv. rond de toiletten en op enkele andere centrale plaatsen.
Het past helemaal bij PCC: het licht wint het van de duisternis!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Voeg daarbij ook nog de reparatie van een paar wasmachines en het –  op speciaal verzoek van Joshua, Stephen en anderen – repareren van een paar fietsjes en het mag duidelijk zijn: de G8 heeft weer een geweldige bijdrage geleverd aan de uitbreiding en het onderhoud van PCC!
 
Op de compound horen wij  normaal gesproken overal de zo vertrouwde geluiden van onze kinderen, de caregivers, maar ook de drums, de ezels en kippen etc.
Nu kwam daar 2 weken lang nog iets heel anders bij: wij konden onvervalst Gronings horen spreken en zelfs voor geoefende Hollandse oren is dat even wennen!
Aan het einde van hun periode hier was er (natuurlijk) een voetbalwedstrijd en tot grote blijdschap van heel de Community won het team van PCC met 3 – 2 van G8, uiteraard zeer verdiend! Zij mochten de door G8 meegenomen beker dan ook trots in ontvangst nemen.
 
Tijdens het afscheidsfeest hebben we Bernard Meier, omdat hij al 5 keer als grote organisator van de G8 naar PCC gekomen is, op een passende manier in het Ghanese zonnetje gezet, hetzelfde zonnetje dat de G8 mensen hier 2 weken lang getrotseerd hebben tijdens het bouwen. Dat was lang niet altijd makkelijk, vaak afzien zelfs (gelukkig konden ze na gedane arbeid in het zwembad verkoeling zoeken!), maar zij hebben de klus weer geklaard!
Nu nog de finishing touch en dan is PCC opnieuw een prachtig huis rijker.
 
In Ghana zeggen we dan:
Thanks G8, you have done well, may God bless you. Amen