Daniel Kofi

Geboren: 2003 – 2004
Sponsor(s): Fam K. van Woerden, Nederland. Voor Daniël hopen wij nog op extra sponsoring voor € 25 per maand.
 
Daniel Coffie is in mei 2013 vanuit Osu Children’s Home in Accra naar PCC gekomen. Daar was hij opgenomen, nadat iemand hem rondzwervend in Tema had aangetroffen. Ondanks diverse pogingen is de politie er niet in geslaagd zijn ouders op te sporen.
Hij is waarschijnlijk in 2003 of 2004 geboren en zijn lichamelijk conditie is goed. Wel heeft hij een milde verstandelijke beperking en daarnaast af en toe epileptische aanvallen, maar hij kan goed praten en communiceren en is rg beleefd. Ook heeft hij gevoel voor humor en een ondeugende glimlach, al kan hij af en toe ook behoorlijk lastig zijn.
Hij was niet aan enige structuur gewend toen hij naar PCC kwam en hij vindt het erg fijn om liefst zijn eigen gang te gaan. Ook is hij niet te beroerd om af en toe kleinere kinderen een tik te geven, als hij daar zin in heeft, maar over het algemeen luistert hij wel naar de aanwijzingen van de caregivers.
Sinds zijn komst hier gaat hij naar de Summer school en hij blijkt een heel goede leerling in zijn groep te zijn. Vanaf september 2013 gaat hij ook naar de Shalom Special school.
Hij vindt het leuk om het ABC en 123 etc. op te schrijven, hij houdt van voetbal en ook veel van muziek, vooral van dansen.