Bernice

Geboren: 1992
Sponsor(s): Sanne Klaassen, Truus Migo.
 
Bernice heeft jarenlang bij haar familie in een dorpje in de omgeving van Nkoranza gewoond en kwam op haar 17e naar de beschutte werkplaats van PCC.
Bernice heeft een lichte verstandelijke beperking en is om die reden nooit naar school gegaan, maar spreekt wel redelijk goed Engels. Behalve haar milde beperking heeft zij ook veel last van haar diabetes en thuis werd het steeds moeilijker om goed voor haar te zorgen omdat zij vaak ontregeld was en in een diabetisch coma terechtkwam. Mogelijk is dit mede de oorzaak van haar beperking?
 
In Hand in Hand werkt Bernice elke dag met veel plezier in de beschutte werkplaats en geniet van het contact met de andere jongeren en de caregivers. Af en toe is zij wel wat humeurig en (erg) eigenwijs, luisteren naar goede aanwijzingen is niet altijd haar sterkste punt.
Maar over het algemeen is Bernice een heel vrolijke en levenslustige jonge vrouw, een goede vriendin van Bridget en Kwame Evans en andere werkplaatsjongeren.
Zij helpt graag mee bij de zorg voor jongere kinderen in Hand in Hand en straalt dagelijks uit dat zij heel blij is met haar verblijf in PCC.
 
Terug naar het overzicht