Baffo als detective

Een vrijdagochtend in december in PCC.

Vlak na het ontwaken wordt al snel duidelijk dat er de afgelopen nacht een dief in de Community op bezoek is geweest. Uit het huis van Ineke Bosman, die hier samen met Bob overwintert, zijn 1 mobiele telefoon en 2 laptops verdwenen en uit de Royal Community Hall is de decoder (schotelontvanger) weggehaald. Groot alarm!
Onmiddellijk wordt in de diverse huizen en andere ruimtes van onze Community naar de vermiste voorwerpen gezocht, maar er wordt niets gevonden en er lijkt weinig hoop dat de apparatuur ooit nog teruggevonden zal worden.
Uiteraard wordt de politie geïnformeerd, maar daarnaast besluit Baffo om ook zelf op pad te gaan met een lumineus idee voor specifiek onderzoek. Hij gaat nl. bij alle ICT-winkels in Nkoranza langs en vraagt hun medewerking, want van één van de laptops is de oplader in het huis van Ineke achtergebleven, dus wie weet gaat de dief op zoek naar een andere oplader, want zonder een goede oplader is zo’n gestolen laptop niet veel waard……..
Baffo vraagt alle handelaren om hem te bellen als iemand met die vraag bij hen binnenstapt. Ook gaat hij op bezoek bij mensen van wie bekend is dat zij goed op de hoogte zijn van het circuit, waarin gestolen goederen vaak verhandeld worden (je zou eigenlijk willen dat zo’n circuit er helemaal niet was, maar de werkelijkheid is anders…….!). Al het rondgaan en navragen levert Baffo in 1e instantie weinig nuttige informatie op.
 
Echter, na een paar dagen komt er zowaar bericht van een handelaar, dat iemand bij hem navraag heeft gedaan naar een oplader voor een bepaalde laptop. Hij heeft tegen die persoon gezegd dat hij dat wel voor hem kan regelen en dat die man over 1 of 2 dagen terug moet komen. Een val wordt opgezet en als het moment is aangebroken, waarschuwt Baffo de politie en neemt die mee naar de winkel, zodat zij de dief kunnen arresteren. En zo geschiedde, wie had dat een paar dagen eerder gedacht?
Previous Image
Next Image

info heading

info content

De dief bekent gelukkig vrij snel en vertelt de politie ook aan wie hij de andere laptop heeft doorverkocht en waar de decoder terecht is gekomen. Ook die personen worden na telefonische misleiding gearresteerd en gelukkig worden uiteindelijk alle gestolen spullen intact teruggevonden, dat mag bijna een wonder genoemd worden.
 
Zo wordt deze diefstal binnen een dag of 4 geheel opgelost, dankzij het slimme speurwerk van Baffo. De dief blijkt een man van 22 jaar uit Nkoranza te zijn, die net een paar maanden op vrije voeten is, na een eerdere gevangenisstraf. En dat was al zijn 2e veroordeling geweest…..! Sommige mensen leren niet snel, niet om op het rechte pad te komen en ook niet om uit handen van de politie te blijven….
De dief bekent dat hij ergens over de muur van onze compound is geklommen en vervolgens bij het binnendringen, rondsluipen en inbreken blijkbaar op geen moment is opgemerkt is door de 3 PCC nachtwachten, die gedurende de desbetreffende nacht dienst hadden en die geacht worden heel alert over de veiligheid in PCC te waken….. Maar ja, soms valt ook de nachtwacht in een diepe slaap……
 
Binnen 2 weken komt de zaak voor de rechtbank en de rechter heeft niet veel tijd nodig om tot een oordeel te komen. De dief wordt schuldig bevonden en moet dit keer maar liefst voor 7 jaar achter de tralies! Case closed.
Baffo bewijst met zijn doortastende en inventieve speurderswerk dat hij in Hand in Hand niet voor niets met de liefkozende naam “Dadda” wordt aangesproken, d.w.z. als een zorgzame vader. Wij zijn heel trots op Baffo en blij dat de diefstal zo snel opgelost is dankzij Detective Baffo! Well done.