Baagyei

Sponsors: P. Volkers uit Nederland; N.N.; voor Baagyei zoeken we nog aanvullende sponsoring van €20 per maand.

Baagyei is geboren in 1995 en kwam naar PCC in 2015. Toen wij haar voor het eerst zagen in het ziekenhuis van Nkoranza in 2014, leek ze niet ouder dan 14. Haar vader is een alcoholist en haar andere familie is overleden. Baagyei zwierf door de stad en over de vuilnisbelt, zij sliep op allerlei plaatsen en het wekt dan ook geen verbazing dat zij op enig moment zwanger bleek te zijn. Dit resulteerde uiteindelijk in een zoon, die in december 2014 via een keizersnede in Nkoranza Hospital ter wereld kwam. Baagyei was niet in staat om voor haar baby te zorgen, dus een voormalig PCC caregiver zorgde aanvankelijk voor haar baby. Social Welfare heeft ons verzocht om Baagyei in PCC op te nemen en zo geschiedde.

Aanvankelijk was zorgen voor haar echt een probleem. Zij had bijvoorbeeld de onaangename gewoonte om haar ontlasting op de muren van de slaapkamer te smeren. Gelukkig is zij daar snel mee gestopt toen zij elke nacht dicht bij haar caregiver mocht slapen.
Baagyei is van nature erg bescheiden en rustig en daarom past zij prima in het PCC House of Silence. Zij heeft in haar leven,  tot zij naar PCC toekwam, maar weinig liefde, warmte en geluk  mogen ervaren. Gelukkig is haar jarenlange nachtmerrie nu voorbij, want zij geniet inmiddels volop van het leven en lacht veel meer dan voorheen.