Amma Lekma

Geboren: november 2011
Sponsor(s): Fam Krul
In november 2011 werd voor een onafgebouwd huis in La (Accra) een klein en nogal stijf aanvoelend meisje gevonden. De politie bracht haar naar Osu Children’s Home in Accra. Bij de opname schatte men daar dat zij ongeveer 1 jaar oud was en men noemde haar Amma Lekma. Wij zagen haar voor het eerst in januari 2012, inderdaad een heel klein meisje. Zij is waarschijnlijk te vroeg geboren en heeft verschijnselen van verlammingen als gevolg van hersenbeschadigingen rond de geboorte.

Zij heeft nogal basale reflexen, een teken van zware hersenbeschadiging. Ondanks dit beeld hebben we haar geaccepteerd voor PCC in de hoop dat wij haar hier beter zouden kunnen ontwikkelen dan in Accra mogelijk was.

Zij kwam in maart 2012 naar PCC en werd onmiddellijk als een schattige nieuwe baby in onze Community geaccepteerd.

Helaas gaat de ontwikkeling van Amma Lekma sinds haar komst hier nog erg langzaam en het lukt ons, ondanks alle pogingen, slechts met grote moeite om haar goed op gewicht te houden.

Ze kan niet zelfstandig zitten of haar hoofd rechtop houden. Zij reageert ook weinig op aandacht, ondanks alle liefde die ze hier krijgt van de caregivers en zelfs van enkele oudere kinderen.

Echter, langzaam maar zeker reageert ze op woordjes en af en toe glimlacht ze heel lief.

Terug naar het overzicht