Afia

Geboren: 1985
Sponsor(s): Fam. van Pelt, Nederland, Sue Hatton; Engeland en Annet Wentink, Nederland

Afia is waarschijnlijk geboren rond 1985. Ze werd vanuit het psychiatrisch ziekenhuis in Accra overgebracht naar Hand in Hand in 2000. Op dat moment had ze ondergewicht en hoewel er nu nog periodes zijn waarin ze niet wil eten, geniet ze meestal volop van het eten, zeker als een van de caregivers haar wil helpen.

Afia is autistisch en soms wat afstandelijk van andere mensen, maar als je haar één op één aandacht geeft zal ze op haar eigen manier contact maken. Afia vindt het heerlijk om met jouw handen te spelen, maar haar grootste hobby is muziek, dit maakt haar erg gelukkig. Ademloos luistert ze naar de liedjes die Kofi Asare en Chairman op hun drums spelen. Meestal danst ze intens op het ritme van de muziek mee. Afia is niet in staat om zelf muziek te maken, omdat de instrumenten te moeilijk voor haar zijn om te bespelen. Maar de triangel is de uitzondering. Zodra ze begint te spelen, wil ze de triangel niet meer afstaan.

Afia is een stille maar zeer geliefde bewoner van onze Hand in Hand community. Soms wordt ze boos en weten we niet goed waarom, maar meestal is ze rustig en blij.

Terug naar het overzicht