Kojo Evans

Geboren: 1980

Sponsor(s): M. Klomp + C. Wielhouwer, Nederland

 

Kojo Evans is spastisch. Hij heeft moeite met spreken en lopen en in feite met elke activiteit, die fijne motoriek vereist. In 2000 heeft Kojo een aantal grote operaties ondergaan om beter te gaan lopen. Kojo kan nu langzaam, maar wel zelfstandig, lopen met een looprekje. Iedere dag kan men hem in de workshop vinden, waar hij een ware meester is in het weven van Kente doeken. Ook is hij goed in het werken met kralen. Kojo is intelligent. Hij weet hoe hij moet converseren, maar het duurt een tijdje voor je hem goed kunt begrijpen. Kojo woont deels zelfstandig aan de rand van het terrein. Hij houdt erg veel van tuinieren, dus heeft hij een eigen tuin waar hij tomaten, yams en komkommers laat groeien. Hij verkoopt deze producten aan de keuken van de Hand in Hand community. Kojo werkt graag op de computer en in 2009 was hij in staat om zijn eigen PC te kopen, met het geld dat hij had verdiend door de verkoop van zijn groente en het verlenen van enkele diensten en natuurlijk ook van het zakgeld, dat hij verdient in de workshop. Hij leert zo lezen en schrijven op de computer en speelt ook graag computer spelletjes. Kojo houdt van muziek en Kofi Asare geeft hem soms orgellessen. Ook houdt hij van luisteren naar de radio en van converseren met vrienden. Hij is rond 1980 geboren. Kojo is achtergelaten aan de kant van de weg toen hij 4 jaar oud was. Dit kan hij zich nog steeds herinneren en hij gelooft er heilig in dat zijn vader op een dag voor hem terug zal komen, met geld voor alle (hersen)operaties die nodig zijn om van hem een gezonde man te maken. Daarna zal zijn vader hem een vrouw geven, wat hij het allerliefste wil.