Edmond

Geboren: 2003

Sponsor(s): Andrew & Naomi Wildley

 

In april 2011 kwam twee mannen met Edmond naar Hand in Hand toe. Edmond’s moeder is vlak na zijn geboorte overleden en zijn vader is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Het duurde wel even voor wij de precieze waarheid rond Edmond boven tafel hadden. Pas na lang praten geven de beide mannen toe dat Edmond familie van hen is, één van hen is de broer van de overleden vader. Echter, enige tijd geleden hebben zij ontdekt dat Eddy een “witch” (een heks) is en dat hij door witchcraft een ernstig auto-ongeluk zou hebben veroorzaakt. Niemand in het dorp wil daarom nog iets met dit licht gehandicapte kind van een jaar of 8 te maken hebben. Dit betekent in Ghana dat het kind geen leven meer zal hebben! Daarom besluiten wij, na rijp beraad, dat Edmond in Hand in Hand mag blijven en hij blijkt gelukkig een heel lief en leuk jongentje te zijn. Hij heeft een guitige glimlach en een bijzondere oogopslag, door die oogopslag zal de gedachte aan een “witch” wel omhoog gekomen zijn. Hij praat niet, maar hij eet als de beste en wil daarbij niet geholpen worden, al loopt de helft van het eten uit zijn mond, via zijn slab terug in zijn bord. Hij blijkt zich al snel helemaal thuis te voelen in onze Community. Voor de lol en om aandacht te trekken wil jij nog wel eens een stevige tik geven, maar dat wordt gelukkig al minder. Verder speelt hij graag met andere kinderen en lacht heel veel. Wij zijn blij met zijn komst en hopen dat hij nog lang volop kan genieten van het leven!