Edmond

 
Geboren: 2003
 
Sponsor(s): N.N.
 
In april 2011 kwam twee mannen met Edmond naar Hand in Hand toe.
Edmond’s moeder was vlak na zijn geboorte overleden en zijn vader was bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.  Pas na lang praten geven de beide mannen toe dat Edmond familie van hen is, één van hen is de broer van de overleden vader.
 
Echter, enige tijd geleden hebben zij ontdekt dat Eddy een “witch” (een heks) is en dat hij door witchcraft een ernstig auto-ongeluk zou hebben veroorzaakt. Niemand in het dorp wilde daarom nog iets met dit licht gehandicapte kind te maken hebben. Dit betekent in Ghana dat het kind geen leven meer zou hebben!
 
Daarom hebben wij in 2011 besloten dat Edmond in Hand in Hand mag blijven en sindsdien floreert hij hier op een geweldige manier, ondanks zijn verstandelijke beperking.
Hij kan niet praten, stoot alleen enkele klanken uit, maar hij eet als de beste en wil daarbij niet geholpen worden, al loopt de helft van het eten uit zijn mond en via zijn slab terug in zijn bord.
 
Edmond is een heel lieve en leuke jongeman met een guitige glimlach en een bijzondere oogopslag. Door die oogopslag zal de gedachte aan een “witch” ooit wel omhoog gekomen zijn, maar hij is het tegendeel van een witch!
 
Want wat er ook gebeurt, Edmond lacht vrijwel altijd, zelfs als hij zich verwondt! Hij lacht het leven tegemoet!
Hij heeft zich in PCC heel goed ontwikkeld en is altijd druk bezig, bij voorkeur met de ezels en de ezelskar, maar hij zorgt ook voor de geiten en helpt op allerlei andere manieren mee.
Een heerlijk joch, die ook graag de assistent-clown is bij Kofi Asare / Coco de clown!