Harriet

Geboren: 1997
Sponsor(s): Anneke de Jong, en S. Klaassen, Nederland; Deb Cooper, UK; sponsor via Sronko Diaries Ghana.

 

M’Afia Harriet reageert op beide namen, maar wordt meestal M’Afia genoemd. Ze is gevonden op straat in Accra en naar Osu Children’s Home gebracht door een man die beweerde dat hij geen familie is. Ze heeft een verstandelijke beperking, maar ook de ervaringen op straat hebben impact op haar gehad. Ze kwam naar Hand in Hand in maart 2009. We denken dat ze geboren is rond 1997 en ze was dus ongeveer 12 jaar toen ze naar Hand in Hand kwam.

M’Afia is een sociale jonge vrouw die graag wil helpen. Ze helpt vaak met de jongere kinderen om er zeker van te zijn dat ze goed eten. Zij spreekt goed Twi en kan een behoorlijk woordje Engels. Ze begroet je graag in Hand in Hand. Dit maakt haar natuurlijk ook kwetsbaar en we moeten zorgen dat ze veilig blijft in Hand in Hand.

M’Afia houdt er van zich mooi aan te kleden en ziet er vaak mooi uit terwijl ze rondloopt over het terrein en dingen draagt die voor haar belangrijk zijn. Dit kan een boek zijn of een flesje drinken of een zonnebril. Ze houdt van dingen dragen en met mensen praten.