SKIP 2014

Een nieuwe SKIP experience voor PCC
 
Net als de afgelopen 3 jaar kwamen ook deze zomer 12 medische studenten uit Engeland

 5 weken lang als vrijwilliger naar PCC. Nou ja, uit Engeland, ze studeren dan wel allemaal aan dezelfde UCL Universiteit van Londen, maar ze zijn afkomstig uit alle windstreken, bijv. uit Italië, India, Hongkong, Sri Lanka en Wales. Een duidelijk teken van onze steeds kleiner wordende wereld.
In PCC zijn we langzamerhand gewend aan deze extra drukte en gezelligheid in juli.
Net als de afgelopen jaren geven deze medische studenten elke middag aan de caregivers les over eenvoudige medische onderwerpen, die een duidelijk raakvlak met de zorg in onze Community hebben. Dit jaar stonden o.a. TB, Eerste Hulp, Algemene Hygiëne en Darmparasieten op het programma en dat leverde allemaal goede, interactieve lesmiddagen op. Elke les wordt 3 x gegeven, steeds aan een andere groep caregivers.
Maar de topper van dit jaar was zonder twijfel een les over Sexual Health. Deze les werd gescheiden aan de mannelijke (1 x) resp. de vrouwelijke caregivers (2 x) gegeven. Wij hadden eerder al geconstateerd dat er op dit gebied veel vragen bestaan, zowel bij de caregivers zelf als over onze jong volwassenen bewoners en de lessen bleken een groot succes. Er leek geen einde te komen aan het aantal soms zeer openhartige vragen en iedereen was aan het slot zeer tevreden over deze les, al wilde de dames niet aan de heren vertellen wat allemaal aan de orde gekomen was (noch omgekeerd) …. Wel was er veel gelach en gegiebel, zoals dat vaker gaat bij gesprekken over dit onderwerp…. 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
SKIP heeft ook de moeite genomen om naar diverse scholen en kerken in Nkoranza toe te gaan om daar over o.a. epilepsie te vertellen en zo te proberen dit onderwerp uit de taboesfeer te halen.
Enkele SKIP vrijwilligers bleken echte kunstenaars, zij hebben een prachtige muurschildering van vrolijk spelende apen op het nieuwe huis voor semi onafhankelijk wonen aangebracht. Dat huis heet van nu af aan dus het Huis van de Monkeys!
De SKIP 2014 studenten vormden met elkaar een leuke, hechte en actieve groep en toonden veel liefde en energie bij het eten geven en bij het Special Attention programma. De middagactiviteiten waren ook erg divers, met o.a. een dansgroep, een sportgroep en een wandelgroep. Over de hele compound gonsde het de hele dag van activiteiten, tot groot plezier van onze kinderen.
Natuurlijk was als altijd de Day of Sports and Games een geweldig succes. De kinderen genoten van alle wedstijdjes zaklopen, hardlopen, touwtrekken enz. en natuurlijk van hun onderlinge voetbalwedstijd. Daarna was het tijd voor de officiële SKIP – PCC match, die net als vorig jaar glansrijk door PCC werd gewonnen, nu met 4-1, waarbij Elizabeth Gagla zelfs 2 maal scoorde!
Het slotfeest was een prachtige afsluiting van deze 5 weken. De kinderen deden extra goed hun best bij alle muziek, dans, groepsactiviteiten en gedichten en de SKIP vrijwilligers zongen zonder al te veel valse noten een paar passende liederen voor iedereen in PCC.
Lachend maar ook met hier en daar een traan namen we de volgende dag afscheid van SKIP 2014. Nog maar 11 maanden en dan komt SKIP 2015 alweer en dat wordt vast ook weer een prachtige experience, voor hen en voor onze kinderen!