Een prachtig nieuw huis, nog zonder naam!

Soms verbazen wij ons er wel eens over hoeveel Ghanezen er in een kleine auto kunnen zitten

en op ander momenten hoeveel mensen met elkaar in één kleine kamer blijken te kunnen slapen. Ghanezen vinden dat geen punt, zij zitten zonder problemen bij elkaar op schoot en zijn vaak van jongs af aan gewend om met veel familieleden in één ruimte te slapen.
 
In PCC slapen ook meer mensen op één kamer, nl. 1 caregiver met meestal 2 of 3 kinderen. Dat heeft niet alleen met de beschikbare ruimte te maken, maar ook met de rol van de caregivers (die in feite plaatsvervangende vaders of moeders zijn) en met het goede toezicht ’s nachts op de kinderen. Zo zijn de caregivers ook zelf opgegroeid, het is allemaal heel vertrouwd voor hen.
 
Dus hebben wij meer kamers nodig als het aantal kinderen in PCC blijft groeien zoals vorig jaar, toen er 7 bewoners bij kwamen. Daarom bouwen we met enige regelmaat weer een nieuw huis, al beseffen wij ook dat er een einde komt aan het aantal kinderen dat wij in PCC een warm en veilig plekje kunnen bieden.
 
Vorig jaar schreef ik al eens over de G8 groep uit Groningen, die ons in oktober kwamen helpen met de bouw van een nieuw huis. Inmiddels is het zover, dat huis is helemaal af! En wat voor een huis: het is zonder twijfel het mooiste èn grootste huis van de hele PCC compound! De 3 kamers zijn nog wat ruimer dan kamers in andere huizen, omdat de kinderen hier ook langzaam maar zeker groter worden en er dus vaak meer dan 2 bedden nodig zijn in één kamer.
 
Het huis is op een aflopende helling gebouwd en heeft daardoor een behoorlijk niveauverschil. Eén kamer ligt wat hoger dan de andere twee en heeft zelfs een klein balkonnetje met een prachtig uitzicht over de omgeving.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Daaronder zijn als extraatje (ideetje van Baffo!) 2 ruime voorraadkamers gerealiseerd, altijd handig in onze Community. Joyce is bijv. heel erg blij met haar nieuwe store voor kleding voor de kinderen.
Kortom, een geweldige aanwinst voor onze Community en de caregivers die hier al wat langer zijn staan dan ook te dringen om naar dat huis te mogen verhuizen! Dat maakt natuurlijk niet uit, want dan komen elders kamers vrij en dus is het nieuwe huis al volledig in gebruik, tot grote tevredenheid van de nieuwe bewoners.
Het huis ligt tegenover het ook al zo mooie Vlinderhuis en vormt daarmee nu een klein “buurtschap”, vlak bij het Vrijwilligershuis.
Nieuwe huizen komen ook in PCC niet uit de lucht vallen en daarom zijn wij de leden van de G8 groep enorm dankbaar voor hun geweldige bouwkundige en financiële steun, waardoor wij dit prachtige huis hebben kunnen realiseren. Door de jaren heen heeft de G8 groep zich een geweldig trouwe vriend van PCC getoond, fantastisch. En speciaal voor de Groningers: volgens mij is dit huis geheel aardbevings-proof!
 
Toen onlangs de “Ghana ladies” uit Nederland hier op bezoek waren hebben zij o.l.v. Mary een heel mooie, kleurrijke muurschildering aangebracht op de zijmuur van het nieuwe huis, waardoor het toch al zo fraaie gebouw nog mooier is geworden, een lust voor het oog.
 
In die muurschildering zijn bomen, apen, papegaaien en schildpadden verwerkt, dus we moeten nog even bedenken welke naam we dit nieuwe huis gaan geven.
Misschien is het wel een leuk idee om de naam vast te stellen na een naamgevingswedstrijd / prijsvraag?
Moet het wellicht “the Mighty Jungle” worden of……!?
We houden ons van harte aanbevolen voor goede ideeën en suggesties!
Inzenden kan via het Gastenboek op de website tot eind februari 2016! Spannend!!
De winnaar van deze naamgevingswedstrijd krijgt een gratis maaltijd voor 2 personen in ons restaurant aangeboden!