PCC is heel besmettelijk!

Bekend is dat overheden hun burgers vaak waarschuwen als in bepaalde landen of gebieden veel besmettelijke ziektes voorkomen. Soms wordt reizigers zelfs met klem geadviseerd een bepaald gebied of zelf een heel land te vermijden.

Opvallend genoeg echter heeft tot nu toe nog geen enkel land Ghana en Nkoranza op de lijst van risicogebieden gezet in verband met besmettingen met het PCC-Hand in Hand virus, kortweg het PCC-virus. Dat is zeer opvallend, omdat na een verblijf in Hand in Hand veel mensen ernstig met dit virus besmet raken, vaak duurt dat jarenlang en in sommige gevallen blijkt de besmetting zelfs ongeneeslijk te zijn en dus levenslang te duren.
De voorbeelden van zo’n zware besmetting met het PCC-virus zijn legio en het valt dan ook niet te begrijpen dat autoriteiten dit niet beter signaleren en reizigers er niet tijdig en ernstig voor waarschuwen.
Daarom waarschuwen wij jullie nu maar zelf via deze column.
 
Het begint meestal met een argeloze reiziger, die alleen maar van plan was een paar nachten Hand in Hand te bezoeken en daarna weer gewoon verder wilde gaan met zijn of haar leven. Nog vaker treedt het op bij een vrijwilliger, die na een verblijf van enkele maanden in PCC zwaar besmet blijkt te zijn.
Wat zijn eigenlijk de verschijnselen van zo’n besmetting?
Wel, de meest voorkomende symptomen van een besmetting met het PCC-virus zijn:

  • een ernstige vorm van grote euforie,
  • een veranderde, positieve blik op de wereld,
  •  een hart dat steeds verder open bloeit voor medemensen met een beperking,
  • een blijvend gevoel van grote verwondering,
  • een almaar voortkruipende rilling over de rug,
  • een continue zachte glimlach op het gelaat,
  • een grote bewegingsdrang bij het horen van muziek van de Kofi Asare Music Group tijdens een PCC party en, last but not least,
  • een geheel ander gevoel over wat echt belangrijk is in het leven.

Opvallend is dat de symptomen langdurig aanhouden en zelfs toe lijken te nemen na vertrek uit de Hand in Hand Community. Bij velen overheerst dan een onbestemd gevoel van groot gemis en daar komt, naast alle reeds genoemde symptomen, vaak ook nog een toenemende en grote dadendrang bij.
Die dadendrang wordt meestal omgezet in allerlei en zeer diverse acties voor Hand in Hand, variërend van verkoop op jaarmarkten tot acties op scholen, van collectes in kerken tot fietstochten op de Mont Ventoux, van het breien van slabben tot het verzamelen van kleding, van verkoop van oud ijzer tot speelgoedinzamelingsacties, niets is een eenmaal besmet persoon te dol.
 
Het mag duidelijk zijn: het gaat om een zeer complexe en ernstige aandoening en, heel belangrijk, er bestaat geen enkele therapie tegen!! Eenmaal besmet gaat het PCC-virus nooit meer helemaal uit je bloed, het wordt een chronische aandoening.
Bij een ontmoeting met iemand die getroffen is, lopen nietsvermoedende personen, zelfs buiten Ghana, het risico zelf ook besmet te raken, vooral als je naar de verhalen over Hand in Hand luistert of foto’s en filmpjes van PCC bekijkt. Het virus verspreidt zich op deze manier razendsnel over de hele wereld, mensen met deze aandoening kunnen inmiddels overal aangetroffen worden, bijv. in Engeland, Den Haag, Duitsland, Groningen, USA, Tilburg, Zwitserland, Bennekom, België, Warmond, Denemarken en ook in Reeuwijk-Bodegraven, zelfs daar!
De Wereld Gezondheidsorganisatie WHO heeft de zaak al in onderzoek, maar wil voorlopig niet inhoudelijk op deze zaak reageren!
Een bezoek aan PCC is dus zeker niet zonder risico, het gevaar van besmetting met het PCC-Hand in Hand virus is levensgroot. Je bent dus gewaarschuwd!