PCC Fysio en Day Care (opnieuw) verbeterd!

Trouwe lezers van deze rubriek herinneren zich vast nog wel dat fysiotherapeute Inge Maters in de zomer van 2015

een belangrijke verbetering van de fysio zorg in PCC heeft bewerkstelligd door haar grote deskundigheid en haar niet aflatende inzet met aanstekelijk enthousiasme en een geweldige drive.
Zie voor meer info: http://www.operationhandinhand.nl/?p=4489
 
Negen maanden later mochten wij Inge opnieuw in PCC verwelkomen. Zij heeft blijkbaar ook ervaren dat PCC, als je er eenmaal geweest bent, je niet zomaar loslaat!
Dit keer had zij haar dochter Sofie, collega Ingrid en zorgmanager Marian meegenomen en dat hebben wij geweten, vooral bij de Fysio en de Day Care.
 
Fysio
De fysiotherapie was vorig jaar al op een duidelijk hoger peil gebracht, niet alleen door vele nieuwe oefeningen, maar ook aandacht voor de beste houding voor kinderen in een rolstoel en voor de juiste aangepaste schoenen en braces.
 
Maar het was voor onze caregivers natuurlijk niet gemakkelijk om zonder deskundige begeleiding continue op hoog niveau fysio aan onze kinderen te geven en daarom biedt een “kwaliteit boost” eenmaal per jaar een belangrijke ondersteuning.
Net als vorig jaar had Inge veel nuttige materialen meegenomen, zoals nieuwe hulpmiddelen voor oefeningen, koffers vol met orthopedisch schoeisel en braces, en daarnaast ook nog eens een statafel, een rollator en een rolstoel. Het paste allemaal maar net in de toch echt behoorlijk grote laadruimte van onze PCC auto.
 
Samen met collega Ingrid is Inge zeer actief met alle fysio kinderen en de caregivers / fysio-assistenten aan de gang gegaan. Je ziet en voelt dat het nieuwe energie creëert en dat caregivers door alle kennisoverdracht weer met hernieuwd enthousiasme aan de gang gaan.
Iedereen in PCC heeft ook heel erg genoten van die middag dat alle caregivers zelf de oefeningen moesten doen die de kinderen krijgen aangeboden, om zo aan den lijve te ervaren wat deze oefeningen met je doen. Er is veel geoefend, fors gepuft en..… hard gelachen!
En natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je aan de kinderen ziet dat het echt werkt, bijv. bij Benjamin en Amma Lekma, die op de statafel zo anders en veel meer aanwezig de wereld inkijken.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Day Care
Het dagelijkse programma van de twee PCC Day Care groepen was inmiddels wel aan een onderhoudsbeurt toe en daar heeft zorgmanager Marian zich, na een periode van observatie, vol overgave op gestort. Zij had eveneens veel nieuwe interactieve materialen en handige hulpmiddelen voor een goed dagelijks programma voor onze Day Care kinderen bij zich.
Het resultaat mag er zijn: er zijn nu geen 2, maar liefst 3 Day Care groepen, er zijn vaker wisselingen van caregivers over de 3 groepen, er is veel meer variatie in activiteiten en zichtbaar meer lol en energie.
Er wordt nu bijv. ook op interactieve wijze met behulp van enkele I-Pad’s met de kinderen gewerkt, prikkelend en leerzaam voor de kinderen en leuk voor de caregivers!
 
Conclusie?
Externe deskundigen, die regelmatig (jaarlijks?) naar Ghana en PCC willen en kunnen komen, blijken met hun inzet, kennis en enthousiasme een zeer waardevolle, toegevoegde waarde te bieden aan onze Community.
 
De Nederlandse stichting Hand in Hand onderkent het belang van dergelijke regelmatige support en ondersteunt dit waar nodig en mogelijk.
 
Wij zijn Inge, Ingrid en Marian heel erg dankbaar voor hun grote en zeer gewaardeerde ondersteuning van de zorg in PCC en Sofie voor haar geweldige inzet als “junior caregiver”!
 
Wie volgt??
Dit concept smaakt naar meer, iedereen in PCC geniet van deze injecties van kwaliteit in de zorg, van de dynamiek die het met zich meebrengt en van de waarderende opmerkingen van experts, die zeer onder de indruk blijken te zijn van wat PCC al te bieden heeft.
 
Ook belangstelling om PCC te ondersteunen? Voel je vooral vrij om contact met ons op te nemen en vertel ons alles over jouw ideeën en mogelijkheden.
Wie weet schrijven wij een volgende keer wel een column over jouw / jullie support aan PCC!?! You are invited!