Paasfeest 2012

Afgelopen week heeft de hele wereld opnieuw het Paasfeest gevierd, het jaarlijkse feest ter herinnering van de Opstanding van Jezus Christus en zijn overwinning over de dood.

Na het donker en de dood van Goede Vrijdag was er op de Paasochtend weer volop Licht en Leven.
Zo hebben wij het in PCC op 2e Paasdag ook beleefd en gevierd. Na het ongelooflijke verlies als gevolg van de plotselinge dood van Bright, 15 dagen eerder, hebben we in PCC voor het eerst weer feest gevierd, de PCC party t.g.v. Pasen. Dat begon dit keer met een indrukwekkende minuut stilte, gevolgd door een geweldig applaus voor Bright terwijl iedereen riep: “Bright, we like you”!, precies zoals Bright het zelf ook zou hebben gedaan. Wow!
Na zo op passende wijze stilgestaan te hebben bij het plotselinge sterven van Bright hebben we daarna heel mooi het leven kunnen vieren door de 5 nieuwe kinderen van harte te verwelkomen! Zij waren hier al 5 weken geleden naartoe gekomen, maar nog niet formeel in de Community welkom geheten. Dat hebben we nu tijdens het Paasfeest gedaan, het feest van het nieuwe leven, het kan niet beter!
Eén voor één hebben we de 5 kinderen tijdens de party opgetild en met een luid AKWAABA (= welkom in het Twi) opgenomen in de kring van onze Community. De boodschap van Pasen is: niet de dood, maar dor Jezus heeft het leven overwonnen. Zo mogen wij hier nu voor deze 5 nieuwe kinderen gaan zorgen! Zij zijn van harte welkom!!
 
Eigenlijk maakten ze al een paar weken informeel deel uit van de Community, dat was de afgelopen weken ook wel gebleken. Op 5 maart heeft Paul Agyapong (de coördinator van onze beschutte werkplaats) ze samen met caregiver Patricia en vrijwilliger Sietze in Accra opgehaald en na een dag rijden naar PCC gebracht. Op de avond van die dag stonden bijna alle caregivers met veel PCC kinderen klaar om ze bij het binnenrijden van het hek van de compound te verwelkomen, ze werden daar heel liefdevol ontvangen.
Mary pakte onmiddellijk de hand van caregiver Dominic en vrijwel alle vrouwelijke caregivers hebben zich met grote liefde ontfermd over de 4 kleintjes. Behalve Emmanuella, eind 2004, heeft onze Community nog vrijwel nooit eerder zulke kleine kinderen als Amma Lekma, Gabriel en James gekend en het is geweldig om te zien hoe deze drie en Paul continue door iedereen geknuffeld en op de rug rondgedragen worden. Het ziet er allemaal heel natuurlijk uit, elders komen nieuwe familieleden meestal als kleine kinderen de kring van de familie binnen en zo is het nu ook in PCC.
 
Deze PCC party was verder een heel mooi feest, met een welkom voor 2 nieuwe caregivers en voor 2 nieuwe vrijwilligers plus een warm afscheid van een andere vrijwilliger, Thera. Mede dankzij fondsenwerving van Thera hadden wij de afgelopen maanden de oude en langzamerhand te kleine siëstaruimte helemaal kunnen renoveren, uitbreiden en opfleuren en hij ziet er nu werkelijk prachtig en door de beschilderingen ook heel vrolijk uit. Tijdens de party hebben we deze ruimte officieel in gebruik genomen! U begrijpt, wij zitten niet stil tijdens een feest, geen moment!
 
Voor Jeannette en mij was het heel fijn om 2 weken geleden weer terug te komen in Hand in Hand, het was een heerlijk weerzien. Natuurlijk missen wij Bright heel erg, die was altijd zo aanwezig en zo blij en vrolijk makend. Tegelijkertijd vinden we het erg fijn om te zien dat het goed gaat met alle andere kinderen, dat de sfeer in de Community prima is en dat er de afgelopen periode weer diverse verbeteringen zijn gerealiseerd.
Het is bijv. ontzettend leuk om te zien dat de “verloren zoon” Yaw Peter (zie Alberts Corner van januari) inmiddels helemaal tot zijn recht komt in PCC, hij glimlacht vrijwel continue en geniet van alles, hij werkt hard in de keuken en helpt overal, hij danst graag en ontfermt zich heel lief over enkele jongere kinderen zoals Kojo Joseph, kortom de verloren zoon is weer helemaal thuis!
 
En natuurlijk genieten wij ook van de komst van de 5 nieuwe kinderen en de vreugde die zij voor iedereen in de Community met zich meebrengen. Kijk maar eens naar de mooie foto’s van hen, genomen hier in de Community.
 
Sommige van deze kinderen hebben overigens nog geen sponsor, nl. Yaw Peter, Eno Mary en Amma Lekma. Ook James heeft pas voor 1/3e deel sponsoring, dus als u door hun verhalen en foto’s aangesproken wordt, dan verwelkomen wij u graag als hun (deel)sponsor!
 
Zo was het eerst Goede vrijdag en daarna Pasen in PCC, eerst het verdriet om de dood van Bright en daarna de blijdschap om het nieuwe leven in PCC. Hallelujah.