Op weg naar Kerstmis 2023 in PCC

 

Een gastcolumn van Sofanne Ravensbergen

lid van het bestuurlijk Netwerk PCC, die gedurende de gehele maand november in PCC – Hand in Hand actief was.

 

Zodra in Nederland de eerste pepernoten en chocoladeletters, samen met de kerstballen en kerstbomen, in de schappen verschijnen begint het ook in Ghana langzaam een beetje te kriebelen…. we gaan op weg naar Kerstmis!

Hoewel de adventstijd (op het moment van schrijven) nog moet beginnen zijn in PCC de voorbereidingen voor het zo belangrijke kerstfeest sinds mijn aankomst begin november al in volle gang!

Alle lezers die ooit een kerst in PCC hebben mogen meemaken, zullen de blijdschap, de liefde (en misschien ook wel de heerlijke temperatuur…) hopelijk als een bijzondere herinnering zijn bijgebleven!

 

De bewoners en caregivers krijgen met kerst de mooiste kleren aan, er is eten in overvloed en we hebben de afgelopen jaren mogen ervaren dat er ook steeds meer bezoekers van binnen en buiten Ghana Christmas in PCC komen vieren met onze bewoners en brengen dan vaak diverse mooie geschenken mee, net als de Wijzen uit het Oosten! Daar zijn we erg dankbaar voor, want hopelijk draagt dit stapje voor stapje bij aan een grotere acceptatie van deze doelgroep in Ghana

 

Natuurlijk valt of staat een goed feest met een goede voorbereiding, zo ook in PCC. Onder leiding van Joe Emma zijn een groepje caregivers al druk bezig met de wekelijkse ’Christmas-meeting’ om het kerstprogramma voor dit jaar in elkaar te zetten.

Hier wordt een begroting voor opgesteld die wordt beoordeeld en goedgekeurd door de Board van PCC, alvorens er definitief gestart kan worden met de aankopen.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

Naast deze vergaderingen zijn er elk een jaar ook wel weer nieuwe caregivers en kinderen voor wie Kerst in PCC een primeur zal zijn. Ook zij moeten tijdens kerstmis uit volle borst mee kunnen zingen, dus daarom wordt er sinds begin november hard gestudeerd op alle kerstliederen! Elke maandag en donderdag hoor je vanaf het Jubilee Square verschillende liederen klinken, geoefend onder leiding van verschillende caregivers.

Regelmatig zal ook één van de kinderen een poging wagen om dit koor te dirigeren! Zelfs gedurende de week wordt PCC vanuit de verschillende Daycare programma’s regelmatig gevuld met ‘Silent Night’ of ‘The Little Drummer Boy’.

 

Uiteindelijk zullen deze liederen de teksten en gebeden gedurende het kerstfeest verrijken. Vanaf december zal er ook geoefend gaan worden voor het kerstspel; wie zou er dit jaar het kindje Jezus mogen spelen of één van de drie wijzen..? Zo komt iedereen langzaam in de stemming voor kerstmis en met zulke goede voorbereidingen, kan het niet anders dan weer een mooi kerstfeest worden.

 

Bent u ook heel benieuwd naar het Christmas programme 2023 in PCC? Dat houden we nog even geheim!

U bent van harte welkom om dit jaar kerst bij ons te beleven. U kunt tijdens kerst in een van onze mooie gastverblijven verblijven en zo deze bijzondere periode met ons mee vieren. We hopen u in PCC te mogen verwelkomen.

 

We wensen iedereen, waar ook ter wereld, veel plezier met de voorbereidingen en alvast een goede en adventstijd vol vrede toe!