Olympische dag in PCC

De hele wereld keek er naar uit en eindelijk was het dan zover: vrijdag 27 juli, de langverwachte opening van de Olympische Spelen 2012 in Londen. Wat een geweldig groot feest zal het in Londen geweest zijn en vast heel mooi, al hebben wij er hier niets van gezien.

Maar geen zorgen, want wij hebben hier in Hand in Hand onze eigen Olympische Dag georganiseerd en dat is een heel groot succes geworden!
 
Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat was het hier een zeer enthousiast en sportief feest en het veelkoppige publiek (dat niets hoefde te betalen om alle wedstrijden te mogen zien!) heeft volop genoten.
Het begon met een spannende voetbalwedstrijd van de kinderen op het prachtig versierde Olympische PCC voetbalveld, dat gelukkig veel goedkoper is dan het Olympisch Park in Londen! Op dat veld streden 22 jeugdige voetballers een spannende wedstrijd, allemaal in een wit tenue. Voor de kijkers is dat soms een beetje verwarrend maar voor de inzet van onze jonge spelers maakt dat helemaal niets uit.
 
Jerry Ema heeft waarschijnlijk een wereldrecord gevestigd, toen hij binnen 1 minuut in twee verschillende doelen heeft gescoord. Eerst deed hij dat in zijn eigen doel, want daar rolde de bal nu eenmaal toevallig naar toe, maar gelukkig lukte het hem met de volgende aanval ook in het andere en goede doel. En het leuke was dat zijn enthousiasme bij beide doelpunten even groot was! De beste keeper was zonder twijfel Paa Yaw die zich met ware doodsverachting voor en op de bal stortte!
 
Na het voetballen volgde een andere favoriete sport, het zaklopen! Onbegrijpelijk dat ze die sport in Londen niet op het programma hebben staan, want het plezier bij deze sport is enorm, zowel bij alle deelnemers als bij de kijkers!
En zo volgden nog veel meer Olympische PCC sporten, van blikgooien tot en met stoelendans en van hardlopen tot en met een lichte bal op een gladde handschoen dragen.
 
De ochtend werd besloten met een zeer spannende voetbalwedstrijd, compleet met volksliederen en al, tussen de Engelse SKIP vrijwilligers en het PCC voetbalteam. In tegenstelling tot vorig jaar is dit keer de unieke PCC wisselbeker gewonnen door het team van PCC, jawel!! En gelukkig was dit tot ieders vreugde, zelfs de Engelsen waren blij met de uitslag, want verliezen met “slechts” 1-0 was veel beter dan zij vooraf hadden verwacht. Spelen op een voetbalveld met diverse bomen en palen, geulen en andere oneffenheden is iets dat zij nog niet helemaal beheersen…
 
Het middagprogramma van onze Olympische dag begon met allerlei spelletjes en dollen in het zwembad en iedereen die er aan deelnam was een winnaar! Dat is veel beter dan in Londen, waar ze maar 3 medailles per afstand toekennen…!
En bij de dopingcontrole na afloop, hier in Nkoranza, is geen enkele van onze deelnemers betrapt op doping, iedereen is hier clean!
 
De dag werd besloten met een groot en speciaal Olympisch feest volgens de beproefde PCC formule. Tijdens dit feest namen wij tevens afscheid van een vertrekkende caregiver, Juliana 1 en werden 2 nieuwe caregivers, Gloria en Rhoda, hartelijk welkom geheten.
 
De oude Olympische leus: “deelnemen is belangrijker dan winnen” is hier in Hand in Hand nog helemaal actueel! Iedereen kijkt hier terug op een vermoeiende, maar heerlijke sport & spel dag en gelukkig hoeven we ook geen 4 jaar te wachten tot de volgende keer.
Voor de ware Olympische geest moet je dus in PCC zijn!