No Mercy

Er was eens een dag een paar jaar geleden, om precies te zijn in augustus 2006, waarop een tweeling naar een functie als Caregiver voor de Hand in Hand Community solliciteerde en (u vermoedde het al) beiden werden aangenomen!

Mooie en vrolijke meiden, destijds 21 jaar oud en luisterend naar de prachtige namen Grace en Mercy.
Grace verliet ons al eind 2008, zij is vlak daarna getrouwd, maar gelukkig bleef Mercy wel bij ons werken en velen hebben haar in de afgelopen jaren leren kennen als de charmante rechterhand van onze even charmante gastvrouw Charity, zij werken prima samen in ons restaurant en voor de gasten in onze guesthouses.
Mercy heeft vrijwel altijd een glimlach op haar gezicht en zij weet precies hoe zij de vele buitenlandse bezoekers het beste tegemoet kan treden, vooral de Nederlandse gasten. Met haar ‘Eet smaaklik’, ‘Goed kesmaakt?’ ‘Lekker eten’, ‘Mooi’, ‘Slaap lekker’ en nog meer van die korte Nederlandse zinnetjes, vergezeld van een ontwapenende glimlach, verrast zij al die Nederlandse bezoekers. Zo bepaalt zij mede de, door velen geprezen, vriendelijke en gastvrije uitstraling van onze Community.
 
Mercy is daarnaast al bijna 4 jaar een erg goede Caregiver, de trotse moeder van Ahmed en Aaron. Noem het toeval of niet, ook Ahmed en Aaron zijn allebei, ondanks hun handicaps, heel positieve kinderen en beiden zijn heel erg gesteld op hun ‘moeder’!
Zij beheert, naast alle bovengenoemde taken, ook nog de shop van de Community, waar vooral de sieraden en andere voorwerpen uit de beschutte werkplaats worden verkocht, mooie herinneringen aan de Community, die gretig aftrek vinden bij de bezoekers uit de hele wereld, die hier voor één of meer nachten neerstrijken.
Mercy kan ook geweldig goed en dynamisch dansen, zij is iemand die in haar eentje een party in een hogere versnelling kan brengen, als zij gaat dansen, dan kan niemand blijven zitten. Het ritme van Afrika zit in haar hele lichaam.
Onlangs was Mercy plotseling in tranen en toen wij naar de oorzaak vroegen, bleek dat haar zuster Grace in Techiman in het ziekenhuis was opgenomen en zelfs voor zij het telefoontje kreeg wist zij al dat er iets niet goed was met haar tweelingzus, zo gaat dat blijkbaar met tweelingen! En dan zit er voor Mercy maar één ding op: zo snel mogelijk naar haar zuster in het ziekenhuis toegaan. Inmiddels is Grace gelukkig weer goed hersteld en ontslagen uit het ziekenhuis en dus glimlacht Mercy weer als vanouds.
 
Maar deze column heet “No Mercy” en dus begrijpt u dat er iets te gebeuren staat, helaas! In april heeft Mercy namelijk haar vertrek aangekondigd en wel per 15 mei a.s. en zo raakt onze Community na Grace nu ook Mercy kwijt. Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat zij verdergaat met haar leven en nu een 6 maanden durende Computertraining wil gaan volgen en wij begrijpen ook dat ergens op de achtergrond een heel aardige man in beeld is (en dat geluk gunnen wij haar echt!), maar desalniettemin zullen wij haar geweldig missen.
Daar staan we dan: No Grace, no Mercy any more. Gelukkig blijven de Vrede en de Onschuld (Peace en Innocentia) wel bij ons in Hand in Hand!
En Josephine neemt de taak van Mercy in het restaurant en in de winkel over, hier ziet u beide dames tijdens het inwerken van Josephine in de winkel.
 
Heel veel dank Mercy, voor alles wat je voor Hand in Hand gedaan hebt, wij wensen je heel veel succes en geluk toe in je verdere leven! Moge God je zegenen.