Nieuws uit PCC

Een update over PCC, november 2019

 
Het verhaal van de verloren zoon
Yaw Peter woont al jarenlang in PCC, maar af en toe komt zijn oude voorkeur voor funerals weer bovendrijven en verdwijnt hij, met name op zaterdagen, uit PCC door over de muur te klimmen en naar één van de vele funerals in de stad toe te gaan.
Daar geeft men hem blijkbaar graag wat te drinken, vooral omdat mensen zich vervolgens met hem vermaken, hij gedraagt zich dan als een soort “dorpsgek”. Niet goed voor hem, maar blijkbaar geeft dit anderen lol.
 
Onlangs liep hij zelfs naar zijn oude dorp Nkwabeng toe, maar behalve bij funerals bekommert niemand zich daar om hem. Hij sliep er op straat en begon te vermageren en ernstig te vervuilen. Diverse malen hebben Joe Emma en anderen uit PCC hem in Nkwabeng opgezocht, maar tot voor kort rende hij steeds weg, blijkbaar was het gras aan de overkant nog steeds groener.
 
Inmiddels is dat gelukkig veranderd. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij graag weer naar PCC terug wil keren en hier hebben wij onze verloren zoon weer in onze armen kunnen sluiten.
Hij zegt dat hij nooit meer weg zal lopen, de toekomst zal het uitwijzen……
 
Een nieuwe bewoner: Dora
Wij hebben weer een nieuwe vaste bewoner tot PCC toegelaten.
Het is de jongvolwassen Dora die al een paar maanden lang vanuit Nkoranza naar onze beschutte werkplaats toekwam. Dora heeft een milde verstandelijke beperking en ook epilepsie, is heel vriendelijk en helpt in de naaikamer van de werkplaats.
Haar ouders leven niet meer en zij woonde in een huis te midden van alcohol- en drugsverslaafde familieleden. Helaas was zij daar niet veilig, dat bleek onlangs, toen zij volledig in elkaar geslagen werd door haar broer die thuiskwam na een avondje stappen……
Met de buurvrouw die zich over haar ontfermde is zij naar PCC gekomen waar wij haar nu gelukkig een veilige plek kunnen bieden. Welkom Dora.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Leren houtbewerken in de beschutte werkplaats
In december zullen wij beginnen met een nieuwe activiteit in de beschutte werkplaats, het maken van houtsnijwerk!
Een aantal van onze bewoners gaat dit leren onder leiding van een ervaren houtsnijwerk kunstenaar uit de omgeving. Wij zijn heel benieuwd of dit gaat lukken en of er t.z.t. mooie producten gemaakt kunnen worden door onze jongeren!
 
Kumasi Children’s Home
Ook dit jaar hebben wij een bezoek gebracht aan Kumasi Children’s Home, een goede samenwerkingspartner van PCC in Kumasi.
Het resultaat van ons bezoek is dat er binnenkort twee kinderen met beperkingen uit KCH naar PCC zullen worden overgeplaatst, nl. een jongen van een jaar of 5 en een meisje van ongeveer 8 jaar oud. Wij kijken al uit naar hun komst.
Daarover meer in de volgende Albert’s Corner!
 
Caregivers Day 2019
Het is inmiddels een stevige traditie geworden die wij ook dit jaar graag hebben voortgezet: het organiseren van een speciale PCC feestdag in oktober, Caregivers Day!
Deze feestdag is ingesteld om onze grote waardering voor het vele goede werk en de grote inzet van de caregivers tot uitdrukking te brengen en die zijn daar gelukkig heel blij mee: het is hun feestdag!
 
Ook dit jaar was het een heel leuke en vrolijke dag, waarbij gelukkig ook de kinderen tot hun recht kwamen, o.a. met voetbalwedstrijden en pool games.
’s Avonds hadden alle caregivers vrij tijdens de party om met elkaar en met de Board een heel leuk feest te kunnen vieren!
Daar hoorde natuurlijk ook attenties bij plus een heerlijke maaltijd en heel veel plezier dankzij allerlei spelletjes met een hoog koningsdag-gehalte, tot en met een heuse grabbelton! Er waren die dag alleen maar lachende gezichten te zien en dat is precies de bedoeling!
De caregivers verrasten de Board op hun beurt met een fraai geschenk t.g.v. de jubilea van alle PCC Board members, nl. met een Citation, een soort oorkonde!
Heel attent en zeer gewaardeerd.
 
Caregivers Day 2019 is nu weer voorbij en de caregivers kunnen er weer een jaar lang op teren, tot Caregivers Day 2020!