Een nieuwe uitgave van de PCC Herald

Een nieuwe aflevering van deze rubriek met diverse korte berichten

over het wel en wee van onze Community en haar bewoners. Hopelijk genieten jullie mee bij het lezen van deze nieuwe “PCC Herald”!
 
Bij regentijd hoort toch regen?
Sommige dingen lijken duidelijk: in de droge tijd is het droog en in de regentijd regent het, simpel toch?
Edoch, dit jaar lijkt het wel of de weergoden vergeten zijn dat bij de regentijd ook veel regen hoort. De regen valt dit jaar tot nu toe namelijk nog maar zeer mondjesmaat, dit tot groot verdriet van alle farmers en ook van ons, want de PCC farm ligt er daardoor nog steeds (veel te) droog bij. Er komt weliswaar af en toe een regenbui langs, maar voor een goede oogst is nog veel meer regenwater nodig. Eind mei hadden we voor het eerst in lange tijd een echte tropische stortbui.
We hopen op nog veel meer regen, als een zegen van boven!
 
God is Love Fun Club
Jullie herinneren je misschien nog dat vorig jaar veel van onze caregivers een fors financieel verlies hadden geleden door deelname aan de “God is Love Fun Club” (zie Alberts Corner van juli 2015, over “Goudkoorts in Nkoranza”).
Na veel gedoe met rechtszaken en interventies van de Bank of Ghana heeft de regering onlangs besloten dat iedereen alsnog 50% van zijn inleg terugkrijgt, te betalen uit bevroren tegoeden van de Fun Club.
Iedereen hier is blij, alhoewel de caregivers natuurlijk wel 50% van hun inleg kwijt zijn, maar ze dachten al dat zij nooit meer iets zouden terugkrijgen.
Een dure les en zeker geen Fun!
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 
Samuel Osei
Onlangs is Samuel Osei, 16 jaar oud en afkomstig uit Sampa, dicht bij de grens met Ivoorkust, naar PCC als nieuwe werker in onze beschutte werkplaats gekomen, vooralsnog voor een periode van 3 jaar. Samuel heeft het syndroom van Down. Zijn familie zorgt gelukkig goed voor hem maar wil graag dat hij hier wat meer vaardigheden aanleert om t.z.t. (een beetje) in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Welkom in PCC, Sammy!
 
De veestapel van PCC
Wie PCC bezoekt treft hier niet alleen veel kinderen en caregivers aan, maar ook diverse dieren, PCC lijkt soms wel een soort kinderboerderij. Overal lopen hier kippen rond, daarnaast kom je hier 3 ezels en tegenwoordig ook al zo’n 40 geiten tegen en sinds kort hebben wij ook………… 3 mooie roze varkens, jawel. Het is de bedoeling dat zij veel biggetjes gaan krijgen die dan weer verkocht kunnen worden, net als een groot deel van de geiten.
 
Edmond de grote opruimer
Al eerder vertelde ik dat Edmond zich het laatste jaar heeft ontwikkeld tot een grote hulp bij het opruimen van veel afval van ons terrein en bij het verzorgen van de dieren. Hij is de vaste hulp van Abraham, maar gaat ook steeds vaker zelfstandig aan de slag. Op de foto zie je hoe hij een kruiwagen vol hout, die veel groter is dan hijzelf, met een trotse glimlach wegrijdt!
 
Piedu als poppenvader
Onze Piedu is van een jonge bewoner uitgegroeid tot een stoere, macho jong volwassen bewoner. Hij is nu ong. 22 jaar oud en woont al 15 jaar in PCC!
Je zou denken dat al zijn kwaliteiten inmiddels wel genoegzaam bekend zijn, maar onlangs ontdekten wij een geheel nieuwe kwaliteit van hem: hij blijkt nl. een zeer zorgzame en lieve poppenvader! Vertederend toch?!
 
Tot zover deze uitgave van de PCC Herald, wordt vervolgd!