Lisa

Geboren: 2000; Overleden april 2018.
 
Lisa woont sinds begin december 2004 in de Hand in Hand community. Ze komt vanuit het weeshuis in Kumasi.
Lisa’s spieren werken nauwelijks, ze in feite bijna geheel verlamd. Ze kan niet op haar slappe benen staan en haar nekspieren functioneren niet, dus haar hoofd valt continu naar achter of naar de zijkant. Gelukkig zijn haar armspieren ietwat sterker. Dagelijks krijgt Lisa oefeningen om haar spieren sterker te maken.
Gedurende de dag is Lisa een vrolijk meisje en lacht ze bijna altijd. Ze heeft een ontzettend mooie lach en grote sprankelende ogen. Lisa vindt het heerlijk om in het zwembad te drijven. Door haar benen te bewegen, kan ze zelfs een beetje bewegen door het zwembad, iets waar ze van geniet. Lisa is bang in het donker, dus zo nu en dan begint ze ’s nachts te huilen. Ze huilt ook als haar bord leeg is, want ze lijkt een onuitputtelijke honger te hebben. Lisa kan het ene bord rijst na het andere eten, hoewel ze nog steeds klein is, maar inmiddels ook lekker rond.
 
In april 2018 is onze lieve Lisa, na een korte ziekte, helaas vrij plotseling overleden, na 14 jaar in PCC gewoond te hebben.
Moge zij rusten in vrede.