Licht in de duisternis

Hoera, er is in PCC weer Licht in de Duisternis!

 
In de loop van vorig jaar had onze oude generator het na vele jaren trouwe dienst begeven en dat had tot gevolg dat wij helemaal geen elektriciteit in PCC meer konden opwekken als het hoofdstroomnet weer eens uitviel. Nu kunnen Ghanezen wel beter met stroomuitval omgaan dan Europeanen, maar het is ook in PCC wel erg onhandig als er geen stroom is. Dan werken bijv. de waterpompen, de wasmachines, de koelkasten en vriezers, de naaimachines en de TV in de Royal Community Hall niet en dat levert allerlei praktische problemen en veel ongemakken in de Community op.
Gelukkig hebben we in de afgelopen tijd voldoende financiële steun ontvangen van de Nederlandse stichting Hand in Hand en enkele donateurs om een nieuwe generator te kunnen kopen, maar dan ben je er nog niet.
Dan komen allerlei andere vragen omhoog: hoe sterk moet die generator zijn, hoe krijg je die in Ghana en daarna zonder problemen in PCC, hoe zorg je ervoor dat die nieuwe generator goed geïnstalleerd en vervolgens adequaat onderhouden wordt, zijn er goede instructies voor juist gebruik en voldoende reserve-onderdelen enz. enz.
 
We zijn bij het beantwoorden van al deze vragen niet over één nacht ijs gegaan en daarom heeft PCC helaas meer dan 6 maanden regelmatig in de duisternis moeten zitten, maar …… die tijd is nu voorbij!
Vooral dankzij de grote hulp van Paul Lamberts is het gehele proces van de keuze van de juiste generator, de aankoop, het vervoer naar en de invoer in Ghana, de inklaring in de haven van Tema, het transport naar Nkoranza tot en met de installatie in PCC goed verlopen.
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 
Het heeft dus even geduurd en aardig wat geld gekost, maar dan heb je ook wat!
PCC bezit nu een prachtige generator die in Spanje in elkaar gezet, naar Nederland  getransporteerd en vandaar met een vrachtschip naar Ghana vervoerd is. En gezien de mooie groene kleur moet deze generator wel heel erg milieuvriendelijk zijn…., in ieder geval heel vriendelijk voor het leefklimaat in PCC!!
Met behulp van Baffo, Obeng en Dominic heeft Paul Lamberts de afgelopen week de nieuwe generator keurig geïnstalleerd en het wonder is geschied: hij doet het prima, er is weer licht in onze duisternis, hoera!
Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het rijke bezit van deze nieuwe generator voor PCC, you have done well!
 
Het is trouwens een mooi idee dat mensen apparaten kunnen maken die het donker kunnen verdrijven, die licht in de duisternis en vreugde in de harten van jong en oud kunnen brengen. Als iedereen nu eens op deze manier aan de gang zou gaan….!?!
Aan de gezichten van de kinderen van PCC te zien zou dit een prima idee zijn. De Bijbel begint tenslotte niet voor niets met God, die zei: “Er moet licht komen” en er was licht. En God zag dat het licht goed was!