Korte en leuke berichten uit PCC

Een Alberts Corner met een aantal leuke berichten uit Hand in Hand. Snel lezen dus.

 
Generator
De 49 jaar (!) oude generator van PCC heeft het vorig jaar september helaas begeven. Deze stand-by generator wordt gebruikt als het hoofdstroomnet uitvalt en dat gebeurt in Ghana nogal regelmatig…..
Gelukkig is de redding nabij want er is een sterkere, nieuwe generator naar Ghana en PCC onderweg, met dank aan Paul Lamberts, enkele royale donateurs en de Nederlandse stichting Hand in Hand.
Vanaf april hopen wij dat in voorkomende gevallen de nieuwe generator ons weer licht in de duisternis zal kunnen geven.
 
Esther Azapa vertrekt
Een van onze meest ervaren caregivers, Esther Azapa, vertrekt binnenkort, nadat zij zich liefst 7 jaar lang voor PCC en de kinderen heeft ingezet, in het bijzonder voor Wumpini, Mabel en M’Afia, maar ook voor onze schoolgaande kinderen Stephen, Emmanuella, Nana Agyei en Gabriel en vele anderen.
Esther vertrekt naar Denemarken, op uitnodiging van haar verloofde, onze oud-vrijwilliger Lasse. Ongetwijfeld een heel enerverend, maar ook mooi avontuur.
Heel veel dank Esther voor alles wat je voor PCC en de kinderen gedaan hebt, wij wensen jou en Lasse alle goeds en veel geluk toe! May God bless you.
 
God is Love Fun Club
Vorig jaar juli berichtte ik jullie, onder de titel “Goudkoorts in Ghana”  al eens over het feit dat onze caregivers en talloze andere mensen uit Nkoranza en omgeving mogelijk veel geld hadden verloren door hun deelname aan de zogenaamde “God is Love Fun Club”  (wat in feite een piramidespel bleek te zijn, waarbij onrealistische opbrengsten in het vooruitzicht waren gesteld).
Sindsdien is dit onderwerp niet van de nationale politieke agenda verdwenen, het Ghanese parlement, de Bank of Ghana en zelfs de Ghanese president bemoeien zich er allemaal mee.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

   Iedereen beschuldigt iedereen van grove fouten en de directeur van de Fun Club is gearresteerd, maar voor de deelnemers aan de Fun Club is de situatie nog steeds hetzelfde: al het ingelegde geld lijkt verloren.
De caregivers hebben hun verlies inmiddels noodgedwongen geaccepteerd, maar ……. zij sluiten niet uit dat zij in de toekomst wellicht nog een keer op zo’n verleidelijk aanbod zouden ingaan, want …..wie weet…..??!! Enfin: This is Ghana!
 
Naamgevingswedstrijd nieuwe huis
Dank aan de talloze deelnemers aan de naamgevingswedstrijd voor het nieuwe huis (zie Alberts Corner van 6 febr. jl.).
Allebei de inzenders hebben prachtige namen ingestuurd en de jury beraadt zich nu op een definitieve beslissing. Een moeilijk en belangrijk proces, dus nog even wachten. Spannend!
 
Volunteers
Door de Ebola crisis in West Afrika hebben wij tijdelijk wat minder Europese vrijwilligers in PCC gehad, maar nu komen zij gelukkig weer. Laura, de allereerste vrijwilliger ooit uit Oostenrijk is begin maart in PCC aangekomen en binnenkort komt daar de allereerste vrijwilliger ooit uit Luxemburg bij!
En nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom in onze Community!
 
Annual Report PCC
Een goed bericht voor de echte diehard-PCC volgers en voor iedereen die nog eens goed wil nalezen wat er in 2015 allemaal in de Community gebeurd is, want het Annual Report 2015 van PCC is sinds kort integraal op de website te lezen en te downloaden. Reacties en vragen zijn altijd welkom!
 
OK, dit is geen PCC onderwerp, maar wel heel leuk nieuws
In 2014 kon ik jullie al berichten over de geboorte van ons prachtige eerste kleinkind Jasmijn en nu kan ik jullie berichten dat Jeannette en ik er onlangs 2 (twee!) gezonde en lieve kleinzoons bijgekregen hebben, nl. Tijn in november 2015 en Ruben in maart 2016.
Groot geluk, het betekent dat wij zowel in Ghana als in Nederland altijd prachtige en lieve kinderen om ons heen hebben.