Korte berichten

Deze keer geef ik in deze rubriek weer een aantal korte berichten over enkele zeer verschillende onderwerpen, bedoeld om iedereen op de hoogte te houden van diverse ontwikkelingen bij en rond de Hand in Hand Community.

 
Website
Onze website wordt momenteel op veel plaatsen vernieuwd, het zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Het Menu is inmiddels al helemaal veranderd, maar het zal nog wel even duren voor alle submenu’s en webpagina’s een update hebben kunnen ondergaan en aangepast zijn. Het is bij elkaar aardig wat werk, maar in goede samenwerking met onze onvolprezen webmaster Douwe Akkersma komt het allemaal prima in orde!
Wij hopen dat onze site daardoor nog overzichtelijker en aantrekkelijker wordt, zowel voor de trouwe lezers als voor nieuwe bezoekers.
Weet u dat er per dag maar liefst zo’n 150 mensen naar onze website kijken? Dat maakt het belang van een goede en up-to-date site wel duidelijk!
 
Borehole
Enige tijd geleden (zie Alberts Corner van 6 juli jl.) schreven wij over het grote belang van een continue zeer betrouwbare watervoorziening voor Hand in Hand. Inmiddels is de nieuwe borehole aangelegd, waaruit het water van diep onder de grond omhoog wordt gepompt. En gelukkig stroomt nu zuiver water overvloedig uit deze bron! Heel goed nieuws dus, met veel dank ook aan de stichting Christelijke Jeugdhulp uit Leiden, die eerder dit jaar al geld voor de aanleg beschikbaar heeft gesteld!
 
Vervelende huidziekte
De afgelopen weken hebben veel kinderen en caregivers van Hand in Hand helaas last van een besmettelijke huidziekte gekregen, die ook met veel jeuk gepaard gaat, bijna iedereen heeft er last van. Niet dramatisch natuurlijk, maar wel heel vervelend. Helaas komt dit soort besmettingen wel vaker voor in leefgemeenschappen, waar veel mensen intensief met elkaar omgaan. Samen met de artsen van het ziekenhuis wordt nu hard gewerkt aan goede behandeling en natuurlijk ook aan verdere preventie.
 
Een zeer speciale verlovingsring
Andrew en Naomi uit Engeland zijn al enkele jaren goede vrienden van Hand in Hand, na een eerder bezoek aan de Community en hun werk als vrijwilliger in de workshop. Zij vormen daarnaast samen al jarenlang een duo en onlangs vond Andrew het dan ook tijd worden om Naomi een aanzoek te doen. Hij had ons al maanden geleden benaderd (natuurlijk zonder Naomi daarover te informeren) en gevraagd of wij in onze workshop voor zijn geplande aanzoek een heel speciale, zeg maar rustig unieke, verlovingsring (!) konden maken. En met veel inzet en creativiteit is dat ook gelukt.
Twee weken geleden was het dan zover: Andrew deed zijn aanzoek, bood Naomi de prachtige ring uit Hand in Hand aan en …………….gelukkig, Naomi heeft “Ja” gezegd (slim bekeken Andrew, wie kan nu tegen zo iets moois en origineels “Nee” zeggen?)!!! Hoera! In december zal het huwelijk plaatsvinden en wij wensen Andrew en Naomi alvast heel veel geluk en zegen toe.
 
Education Centre
Nog maar een paar weken en dan komt de G 8 bouwgroep uit Nederland met maar liefst 12 mensen (8 mannen en 4 vrouwen) naar Hand in Hand toe om het Education Centre te gaan bouwen. Heel mooi en ………..nog mooier is dat zij ook zelf de benodigde financiële middelen voor de bouw van dit centrum en nog enkele andere bouwactiviteiten bij elkaar gebracht hebben! Zij hebben daarvoor meer dan een jaar lang allerlei acties gevoerd.
 
In het nieuwe Education Centre zullen alle activiteiten, gericht op de verdere vorming, training en persoonlijke ontwikkeling van onze kinderen, geconcentreerd worden, ten dele zelfs met computerondersteuning. Een vrijwilliger uit Duitsland komt deze aanpak een jaar lang deskundig ondersteunen.
 
Bob Maram nu resident in Nederland
Al vanaf maart / april van dit jaar verblijven Ineke Bosman en Bob Maram in Nederland, aan het einde van dit jaar komen zij weer voor 3 maanden als “grootouders” naar PCC. Deze week bereikte ons het verheugende nieuws dat Bob Maram (een US staatsburger) nu een permanente verblijfsvergunning voor Nederland heeft gekregen. Dat is voor Ineke en Bob natuurlijk heel goed nieuws en wij feliciteren Bob dan ook van harte met deze belangrijke “promotie”!
 
Weer op weg naar Hand in Hand
Na ons vorige verblijf gedurende de maand juli gaan Jeannette en ik over een week alweer op weg naar Hand in Hand. Het is een nieuw ritme in ons leven geworden, de regelmatige reizen naar Ghana en Hand in Hand. En elke keer is het een prachtig vooruitzicht om te weten dat wij iedereen daar opnieuw zullen ontmoeten en weer opgenomen mogen worden in de unieke atmosfeer van Hand in Hand, de Spirit van PCC!