Kort Nieuws

Deze keer een aantal korte berichten, bedoeld om iedereen op de hoogte te houden van diverse ontwikkelingen bij en rond de Hand in Hand Community.
 

Shalomina is in februari in Duayaw Nkwanta Hospital geopereerd aan de contractuur in haar linker enkel. Enkele weken lang was zij de trotse bezitter van een fraai gips om haar been, inmiddels is zij doorverwezen naar de kliniek van broeder Tarcisius in Nsawam voor revalidatie. Wij zijn erg benieuwd hoe en wanneer zij bij ons zal terugkeren, we hopen dat haar mobiliteit dan voldoende verbeterd zal zijn om te leren lopen, het zou haar wereld zoveel groter maken!
 
Lisa, onze lieve Lisa met de prachtige glimlach, heeft ook een paar weken in het ziekenhuis moeten doorbrengen, hier in Nkoranza, omdat zij per ongeluk heet water over zich heen had gekregen en daardoor enkele brandwonden op haar rug opliep. Gelukkig is zij alweer terug, in haar huis in de Community en de wonden zijn, nog fijner, ook bijna genezen.
 
Toilet. Kan een toilet “nieuws” zijn? Tja, dat is een goede vraag. Maar we zijn wel erg blij met en trots op het nieuwe toiletgebouw voor de kinderen, nu gesitueerd in een hoek van het terrein. Hierdoor kan het oude en versleten toiletgebouw, dat vlak bij het centrum van onze Community ligt en niet altijd helemaal vrij was van onaangename geuren, buiten gebruik gesteld worden. Als u binnenkort eens op bezoek komt, dan bent u van harte uitgenodigd om deze nieuwe toiletten te bewonderen en desgewenst ook te gebruiken!
 
Een wasserij komt er aan! Na de realisatie van het nieuwe toilet staat een volgende vernieuwing alweer voor de deur. In onze Community wordt al het wasgoed van de kinderen en de gastenverblijven nog steeds met de hand gewassen en dat is echt een zware klus, denk maar aan de was van Caregivers met een paar niet-zindelijke kinderen. We gaan nu een speciaal gebouw met o.a. enkele goede en robuuste wasmachines en een droger realiseren, met zijn eigen watervoorziening en een goede stroomstabilisator. We danken de stichting “Westland Helpt Afrika” en Ilse voor de steun bij de realisatie en de “Stichting Aduard Helpt / de G 8 bouwgroep” voor de steun bij de bouw. Geweldig dat wij van zoveel mensen regelmatig hulp krijgen voor belangrijke doelen in onze Community. Als alles klaar is tonen wij u graag de foto’s van deze wasserij en de blijde gezichten van de mensen, die niet meer met de hand behoeven te wassen.
 
Ineke en Bob. Ineke Bosman is onlangs voor een periode van een maand of 9 naar Nederland vertrokken en Bob zal binnenkort ook naar Scheveningen afreizen. Een hele verandering voor hen, na de emotionele overdracht in december volgt nu ook voor langere tijd een fysieke afscheid van PCC en alle kinderen, tot eind 2010. Ineke is overigens vlak voor haar vertrek nogmaals onderscheiden, dit keer door de bisschop van Techiman voor haar jarenlange en goede werk in het ziekenhuis. Een welverdiende hulde!
 
Jeannette en ik gaan over 2 dagen weer naar Ghana en PCC toe, na 2 maanden Nederland. Wij kijken er erg naar uit en verheugen ons op het weerzien met alle kinderen, Caregivers, vrijwilligers en Baffo, Paul en Ema. En onze Kerstengel uit 2008, Yaw Balloon staat ons vast al op te wachten, samen met de altijd vrolijke Kwame Evans!
 
De volgende bijdrage van Alberts Corner komt weer uit Ghana. Tot dan! Albert (Ab)