Kort nieuws uit PCC – dec. 16

Deze keer wil ik graag enkele leuke en interessante nieuwsfeiten uit PCC delen

zodat jullie goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de Community.
 
Nieuwe wasmachines
Wasmachines hebben helaas geen eeuwig leven, zeker niet als deze zo intensief gebruikt worden als in PCC. Eerder dit jaar hadden wij een fors probleem: nog maar nauwelijks werkende wasmachines en ooit hadden wij er 6! Sindsdien moest veel was weer ouderwets met de hand gedaan worden… Pfffff.
Gelukkig hebben wij in oktober, dankzij een royale donatie, een paar nieuwe en sterke wasmachines kunnen aanschaffen, zowel een heel grote machine (liefst 18 kg!) als een wat kleinere (7 kg.), beide van Samsung. Zij doen het allebei prima en iedereen in PCC is er heel erg blij mee! En als de machines goed blijven bevallen kunnen wij er, dankzij de mooie donatie, nog 2 bijkopen.
PCC wast nog witter!!
 
Mommy
Door ons Outreach programma komen wij ook kinderen met beperkingen tegen die elders een thuis hebben waar wel goed voor hen gezorgd wordt (gelukkig!), maar die soms speciale hulp nodig hebben die thuis niet geboden kan worden. Om die reden hebben wij onlangs, vooralsnog voor een periode van 6 – 8 maanden, Mommy uit Nkoranza voor dag-zorg in PCC toegelaten, met name om van onze getrainde caregivers  fysiotherapeutische hulp te krijgen. Na een paar maanden kunnen wij al vaststellen dat de fysio haar goed doet, zij gaat prima vooruit en geniet van haar dagen in de Community.
 
Carlijn opnieuw moeder
Een bericht vol blijdschap! Carlijn Willems, bij veel van onze lezers wel bekend als onze coördinator voor vrijwilligers in Nederland, is op 5 november jl. voor de 2e keer moeder geworden. Deze 2e dochter heet Fiene en dat lijkt ons een fijne naam voor haar. Het gaat gelukkig prima met Carlijn en Fiene!
Carlijn heeft wel aangegeven dat zij haar taak als coördinator i.v.m. de toegenomen zorgtaken voor haar 2 kleine kinderen wil gaan beëindigen.
Wij begrijpen en respecteren dat volledig en willen Carlijn, ook namens veel oud-vrijwilligers, graag hartelijk bedanken voor haar jarenlange inzet en grote betrokkenheid bij Hand in Hand.
 
VRAAG: word jij de nieuwe coördinator voor vrijwilligers?
NB: Mochten andere oud-vrijwilligers zich nu geroepen voelen om (een deel van) haar taken over te nemen: jullie zijn van harte uitgenodigd om je hiervoor aan te melden!! Je weet uit eigen ervaring hoe fijn het is om vooraf goed geïnformeerd te worden over werken als vrijwilliger in PCC.
Dus wij kijken uit naar je bericht: [email protected] !
 
Baffo opnieuw vader
Zaterdag 5 november bleek een heel vruchtbare dag te zijn, want niet alleen Carlijn kreeg die dag een kind, ook Baffo! Jawel!!
Zijn nieuwe vrouw Elizabeth (Lizzy) schonk die dag het leven aan een zoon, Kwame, geboren na een keizersnede. Vader, moeder en kind maken het goed en wij feliciteren Baffo en Lizzy van harte met de geboorte van hun zoon.
Baffo verwacht dat Kwame hem t.z.t. prima zal kunnen helpen als Baffo door het ouder worden af en toe een ondersteunende arm nodig heeft …….
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

De witte stip op het voorhoofd van Kwame heeft Lizzy aangebracht om kwade geesten ver weg te houden.
 
Presidentsverkiezingen
Na de voor velen zeer verrassende uitslag van de Amerikaanse verkiezingen wacht de hele wereld nu met spanning op de uitslag van de Ghanese presidentsverkiezingen, op 7 december.
Zal de verrassing in Ghana even groot zijn als in de USA??
Overigens worden op PCC geen lange rijen voor de stemhokjes verwacht….
 
Operatie voor Stephen en Moses
Op het moment dat ik deze column schrijf zijn Stephen en Moses allebei opgenomen in het ziekenhuis van Duayaw Nkwanta voor een orthopedische operatie. Wij zijn heel benieuwd naar het beloop en hopen van harte dat beiden na de operaties en revalidatie beter zullen kunnen lopen.
Wij houden jullie op de hoogte.
BREAKING NEWS: Stephen en Moses zijn ontslagen uit het ziekenhuis en weer terug in PCC. Welkom thuis!
 
Tot zover de berichten over PCC in deze column, wordt vervolgd.