Kort nieuws over PCC, juli 2014

Deze keer een Alberts Corner met enkele leuke en interessante nieuwtjes uit PCC, die wij graag met jullie willen delen.

 
Een nieuwe auto voor PCC!
Groot nieuws: PCC heeft een prachtige nieuwe auto. De oude auto begon steeds vaker mechanische en elektronische problemen te geven en bracht steeds meer onderhoudskosten met zich mee. Daarom was het hoog tijd voor een nieuwe PCC-wagen en die is er onlangs dankzij de royale steun van enkele organisaties, met name van de Ronde Tafel in Hardenberg en van de H. Antonius Abt parochie in Den Haag / Scheveningen, ook gekomen. Omdat de PCC auto zowel voor personenvervoer als voor het vervoer van allerlei goederen voor de Community gebruikt wordt hebben we dit keer gekozen voor een Nissan Navara Pick-up. Iedereen is geweldig blij met en trots op onze nieuwe auto, kijk maar naar de foto’s bij deze AC! Wij bedanken iedereen heel erg hartelijk die de aanschaf van deze auto mede mogelijk heeft gemaakt! We hopen nu weer een jaar of 8 – 10 vooruit te kunnen met deze zeer mooie en praktische PCC auto!
 
Special Olympic Games in Ghana
Diverse van onze jong volwassen bewoners hebben via onze buren, de Shalom Special School, meegedaan aan de Special Olympics Games, die onlangs in Kumasi werden gehouden. Het zijn wedstrijden waarbij de leerlingen van de diverse Special Schools in Ghana het tegen elkaar opnemen, vooral met voetbal en atletiek. Onze jongeren deden dat met groot succes, want er was een geweldige oogst aan medailles voor o.a. Amoakowaa, Latif, Kwame Nkrumah en de andere deelnemers. Wij zijn natuurlijk geweldig trots op hen en zij op hun medailles!
 
Nieuwe website
Het kan jullie niet ontgaan zijn: Hand in Hand heeft een flitsende nieuwe website! We zijn geweldig blij met deze nieuwe site en bedanken Elianne Breet, die deze vernieuwing met heel veel creativiteit en inzet van tijd en deskundigheid voor ons heeft gerealiseerd, geweldig! Douwe Akkersma blijft onze webmaster, maar op deze nieuwe site kunnen we zelf veel meer teksten en foto’s direct toevoegen en wijzigen.
In juni was de vernieuwing van de Nederlandse kant van onze site helemaal klaar. Deze is toen “life” gegaan en nu wordt er hard gewerkt aan het Engelstalige deel van onze site, zodat die binnenkort ook de lucht in kan.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Fraaie renovatie van enkele oudere huizen van kinderen en caregivers
Baffo heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een echte meester op het gebied van bouw en renovatie, dat blijkt ook dit jaar weer. In de eerste helft van 2014 zijn onder zijn leiding enkele wat oudere huizen op onze compound fraai gerenoveerd, o.a. het oude huis van Mr. Robert. Deze gebouwen zijn nu weer helemaal tiptop in orde en inmiddels alweer in gebruik als prima woonhuis voor onze kinderen en caregivers. Zo houden we PCC helemaal up-to-date!
 
Albino Paul
Behalve zorg voor onze eigen bewoners kunnen we af en toe ook iets betekenen voor andere kinderen, die ook zorg nodig hebben. Dit keer tonen we jullie daarom een foto van Paul. Hij is geboren als albino en daardoor heel gevoelig voor het hier overvloedig aanwezige zonlicht. Extra sterke zonnebrandcrème, een zonnebril en beschermende pet zijn voor hem eenvoudige, maar belangrijke hulpmiddelen en met assistentie van anderen kunnen we hem daar af en toe bij helpen. Hij en zijn familie zijn er heel erg blij mee, zo blijkt wel uit de foto.
 
Enzovoort, enzovoort
En zo zijn er altijd weer mooie nieuwe story’s te vertellen over PCC. Maar genoeg voor vandaag, de volgende keer weer nieuwe verhalen over deze prachtige Community in deze rubriek. Tot dan!