Kort nieuws over Hand in Hand

Deze keer een Alberts Corner, gevuld met enkele bijzondere berichten rondom Hand in Hand, uiteraard met een aantal mooie en bijpassende foto’s.

 
Zoon van Charity opgedragen in de Methodist Church
Mike-Lani, de in januari jl. geboren zoon van Charity en haar man Godwin is een paar weken geleden feestelijk opgedragen in de Methodist Church van Nkoranza. De Moderator (“synodevoorzitter”) van de Methodist Church van Ghana was die dag op bezoek, dat maakte het allemaal heel speciaal. In deze kerk vindt de doop niet plaats bij kinderen, maar pas veel later. De Thanksgiving na 3 maanden is bedoeld om de dankbaarheid over de geboorte van Mike-Lani tot uitdrukking te brengen en hem op te dragen als een van God ontvangen kind. Het werd een groot feest met 2 heel trotse ouders en heel veel blijde belangstellenden.
 
Dochter van Joe Emma opgedragen in de Assemblies of God Church
Alberta VanGalen Asante, de eveneens in januari jl. geboren 2e dochter van Joe Emma (u weet wel, dat meisje met die prachtige naam…), is twee weken geleden eveneens opgedragen, in haar geval in de Assemblies of God Church van Nkoranza. Door omstandigheden moest deze ceremonie een week uitgesteld worden, waardoor Joe Emma er, i.v.m. zijn reis naar Nederland, helaas zelf niet bij kon zijn. Heel jammer, maar veel familieleden, vrienden en caregivers van PCC waren gelukkig wel aanwezig en waren getuige van een heel mooie Thanksgiving, waarbij Joe Emma’s vrouw Elizabeth nu in zijn plaats gloedvol vertelde over de vreugde van de beide ouders en familie over dit nieuwe leven.
 
Prijs voor Informatieve documentaire over PCC
Afgelopen maand ontving Martin Klomp, de filmer die de prachtige informatiefilm over Hand in Hand heeft gemaakt, in Nederland een prestigieuze regionale prijs voor de productie van deze volgens de jury zeer bijzondere film. Daar zijn wij natuurlijk allemaal heel erg trots op. Joe Emma en Martin gingen graag samen op de foto met de glimmende en door Martin gewonnen trofee. Een mooie prijs voor Martin en een prachtig compliment voor alle kinderen van PCC, de hoofdrolspelers in deze film (en….. deze film is nog steeds te bestellen!).
 
Nieuwe doelen voor verbetering gebouwen van PCC
Tijdens de laatste vergadering van de Board van PCC is besloten om nog een tweetal nieuwe projecten goed te keuren.
Het eerste plan is het opknappen van de beide slaapzalen van de jong volwassenen, werkzaam in de beschutte werkplaats, dat is hoog nodig.
Het tweede nieuwe projectdoel is het uitbreiden van de TV Room voor de kinderen. Deze ruimte is ongeveer 10 jaar geleden gebouwd voor misschien slechts de helft van het huidige aantal kinderen, die daar elke avond voor het slapengaan naar de TV of een kinderfilm kijken. Inmiddels zitten onze kinderen daar ’s avonds bijna boven op elkaar en blijkt dat de ruimte duidelijk te klein geworden is. Het zal nog wel wat hoofdbrekens kosten voor we een goed plan hebben voor deze uitbreiding en natuurlijk zijn daar ook extra fondsen voor nodig, kortom het zal nog even duren voor het zover is.
 
Joe Emma is nog steeds in Nederland
En daar geniet elke dag met volle teugen van, ook bij de troonswisseling en bij andere mooie momenten, kijk maar naar de foto’s! Leerzame bezoeken aan zorginstellingen worden afgewisseld met leuke uitstapjes aan allerlei interessante plaatsen. Joe Emma heeft straks ongetwijfeld veel te vertellen na zijn terugkeer. En dan zal er op 11 mei ook nog een grote ontmoeting zijn van Joe Emma met het grote en belangrijke netwerk van Hand in Hand in Nederland en Duitsland. Daarover de volgende keer.