Klein nieuws uit PCC

Jeannette en ik verblijven sinds vorige week, na een afwezigheid van 6 weken, weer in PCC.

Bij terugkeer vallen sommige kinderen ons dan extra op door de ontwikkeling, die zij in die 6 weken hebben gemaakt.
Ook enkele andere zaken zijn zeker het vermelden waard.
 
PCC “loopt nog steeds goed”
Vorig jaar schreef ik dat al een keertje en het klopt nog steeds! Nu lopen ook James en Joel allebei de hele dag met hun walker zelfstandig en trots rond over de compound. Drempels etc. nemen zij inmiddels moeiteloos.
Joel heeft daarbij ontdekt dat hij, als hij heuvelaf gaat, dan op zijn walker zittend zonder moeite naar beneden kan hobbelen en hij geniet geweldig van zo’n ritje!
 
Miriam
Onze nieuwste bewoner Miriam groeit als kool door al het extra voedsel dat zij krijgt. Zij is in 10 weken behoorlijk aangekomen en ziet er veel gezonder uit dan toen wij haar als vondeling aantroffen. Van de politie en Social Welfare hebben wij helemaal niets meer gehoord……, dus het lijkt er heel erg op dat zij hier permanent zal blijven.
Zij kan inmiddels al goed zitten en eet zelfs af en toe zelfstandig. In het zwembad durft ze zelfs op haar buik in het water te liggen. Iedereen knuffelt haar graag, zij laat het zich allemaal welgevallen en geniet duidelijk van haar nieuwe leven in PCC.
 
HOPE en Charles Mensah
In een vorige column van AC schreef ik over het HOPE centrum van de Ghanese fysiotherapeut Charles Mensah. Deze week hoorde ik dat hij vrijdag 3 oktober bij een ernstige botsing van 2 bussen betrokken was, waarbij maar liefst 21 mensen om het leven gekomen zijn! Charles is er gelukkig goed van afgekomen en herstelt thuis van zijn lichte verwondingen.
Toevallig passeerden Jeannette en ik de plaats van het ongeluk op weg naar Nkoranza en maakten toen een foto van die beide bussen.  
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Akosua
Akosua uit de beschutte werkplaats mist haar grote broer Cletus, die al een tijdje niet op bezoek geweest is, heel erg. Dat is haar inmiddels aan te zien, zij eet minder dan goed voor haar is, dus we zijn begonnen met een programma van extra aandacht en positieve stimulering om haar wel alle maaltijden op te laten eten. En……het lijkt te lukken!
 
Drachtige ezel
De ezel Dusty, die wij begin dit jaar cadeau kregen, is inmiddels hoogzwanger, het kan nooit lang meer duren voor PCC er een klein ezeltje bij heeft! We kijken er naar uit en houden jullie op de hoogte.
 
Gabriel de imitator
Onze kleine Gabriel heeft een nieuwe hobby ontdekt en dat is het imiteren van de loop en het gedrag van enkele andere bewoners. Geweldig knap hoe zo’n peuter van ruim 3 jaar dit soort zaken kan observeren en prima imiteren, tot groot vermaak van iedereen.
 
Nieuwe ruimte voor fysiotherapie
We kunnen er bijna niet op wachten: nog maar een paar weken en de nieuwe ruimte voor fysiotherapie is klaar voor gebruik en van wat we er nu al van kunnen zien belooft dit ook een prachtig functioneel gebouw te worden.
Daarmee zal de voor dit jaar geplande renovatie van een belangrijk deel van het centrum van PCC helemaal voltooid zijn. Benieuwd hoe het er uitziet? Kom gauw eens kijken (of bekijk de foto’s….)!
 
PCC algemeen
Het loopt hier prima, de sfeer is goed en de kinderen zien er vrolijk en gezond uit. Het is bijvoorbeeld een prachtig gezicht als zij allemaal met de caregivers in Noah’s Ark bij elkaar zitten, zeker als het regent en de wateren om hen heen stromen. Af en toe zien wij dan zowaar ook een duif vliegen (overigens zonder olijftak…)!
Er heerst Peace in de Peace of Christ Community.