Kerstlichtjes in PCC

 
Wie wel eens in PCC is geweest, weet hoe donker de nachten daar kunnen zijn

zoals dat ook elders in Ghana, in feite in heel Afrika het geval is. Er is maar weinig kunstlicht dat het donker verstoort en het is dan niet alleen heel donker, maar ook opvallend stil, de natuur is tot rust gekomen.
 
Kijk je omhoog, dan kun je, nu de regentijd in Ghana voorbij is en er nog maar weinig bewolking is, de nachtelijke hemel in al zijn schoonheid bewonderen, met ontelbaar veel twinkelende sterren en vaak ook een prachtige maan.
 
Zo ongeveer moet het er in de kerstnacht in de velden van Efratha ook uitgezien hebben, toen Jezus daar ruim 2.000 jaar geleden in de stal van Bethlehem geboren werd. Toen zeker geen storend kunstlicht, wel een prachtige sterrenhemel en de stilte van de nacht.
 
Als je ‘s avonds rond 20.00 uur in PCC – Hand in Hand de donkere nacht inkijkt, dan valt iets bijzonders op! Je ziet namelijk niet alleen sterren hoog aan de hemel, maar vreemd genoeg ook veel lager, vlak bij de grond. Hoe is dat nu mogelijk?
 
Je kijkt nog eens goed en ziet dan dat die glinsterende sterren zo laag bij de grond niet aan de hemel staan, nee, het blijken twinkelingen en schitteringen te zijn in de ogen van de kinderen van PCC, zij blinken in het duister.
Rond 20.00 uur gaan alle bewoners, samen met de caregivers, van de Royal Community Hall naar de diverse huizen van PCC, om daar te gaan slapen en fijn te dromen van bijvoorbeeld heerlijke fufu of, ook heel leuk, van het aanstaande kerstfeest!
 
En wat de volgende dag opvalt is dat die twinkelingen in de ogen van de kinderen niet alleen ’s nachts zichtbaar zijn, maar zelfs ook overdag! Je ziet dan niet alleen hun twinkelende ogen, maar ook veel glimlachende gezichten en je hoort regelmatig een prachtige schaterlach.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Jezus leerde ons ooit (nog niet in de kribbe van Bethlehem, maar later in zijn leven):
“Laat de kinderen tot mij komen en houd ze niet tegen, want het Koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij”.
 
Met deze tekst draait plotseling alles om, want kinderen moeten geen volwassenen gaan nadoen, nee, de volwassenen moeten juist weer worden zoals zij ooit in hun kindertijd waren.
Denk aan de kinderlijke onschuld, de spontaniteit en openheid van kinderen, de oprechtheid van de kinderlijke eenvoud, geen aangeleerd of sociaal aangepast gedrag, maar voluit leven zoals het leven bedoeld is.
 
De kinderen van PCC weten dit allang, zij stralen niet alleen tijdens het kerstfeest, maar het hele jaar door! Veel bezoekers van onze Community worden dan ook door hun lach, hun blijheid en het plezier dat zij uitstralen getroffen.
Wie had dat kunnen voorspellen als je naar alle levensverhalen van onze bewoners kijkt? Voor bijna alle kinderen was het begin van hun leven vaak een lange donkere nacht, totdat zij thuiskwamen in PCC.
Hier gaat de ster van hun leven weer schijnen en na een poosje zie je ook hun ogen oplichten, een twinkeling wordt duidelijk zichtbaar.
 
De bewoners van PCC – Hand in Hand wensen ons toe dat het licht van de Kerstster, het unieke teken van de komst van onze Heiland, in ieders ogen zal reflecteren en twinkelen, zowel tijdens het kerstfeest als gedurende het nieuwe jaar 2020.
Wij vormen dan met elkaar een lichtspoor in de nacht en samen met de kinderen van PCC spreken wij de aloude woorden van hoop van de profeet Jesaja:
Het volk dat in duisternis wandelt zal een groot licht zien”.
 
Gezegende kerstdagen toegewenst 🌟