Kerstfeest 2023

 

Na de goede voorbereidingen op het Kerstfeest in de PCC – Hand in Hand Community

(zie de vorige AC)

zitten we inmiddels al vlak voor dit grote en elk jaar weer speciale feest. Een feest dat overal ter wereld wordt gevierd, hoe turbulent de wereld om ons heen ook is.

 

Elk jaar weer horen wij in kerken overal ter wereld hoe het koor van de engelen in de kerstnacht “Vrede op Aarde, in de mensen een welbehagen” heeft gezongen en elk jaar weer hopen wij dat die Vrede nu eindelijk dichterbij zal komen ….. maar ook in 2023 was dat helaas nog niet het geval.

 

U weet er alles van en ziet het dagelijks op uw t.v.: er is op zoveel plaatsen geen vrede, er is zoveel leed, machtsmisbruik, uitbuiting, armoede, honger en hartverscheurend groot verdriet……, het is meer dan wij kunnen bevatten.

 

Tegen die treurige achtergrond maken wij ons desalniettemin op om ook dit jaar weer het Kerstfeest te vieren. Dat doen wij vol overtuiging, om onze hoop levend te houden en om te blijven geloven in een betere en nieuwe wereld, die eens komen zal.

 

Dat is een wereld waarin niet het kwaad, maar de liefde het laatste woord zal hebben, waarin de goede krachten de kwade krachten zullen overwinnen en het beeld van de leeuw en het lam, die vredig naast elkaar liggen, werkelijkheid zal worden.

Wat een prachtig visioen is dat, zoals dat ook doorklonk in de woorden van ds. Martin Luther King: “I have a dream…….”.

 

In onze kleine Community wordt ook gedroomd, al is het in het klein.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Nathan bijvoorbeeld droomt van Clicks, Lucas droomt dat hij musicus wordt, Blessing en Tettey dromen van altijd maar spelen en Daniel Coffie en Yaw Balloon dromen van de warmte van vriendschap.

 

Andere kinderen dromen vooral van mooie feesten met veel muziek, dans en heerlijke maaltijden en die zullen er ongetwijfeld rond kerstmis ook zijn.

De essentie van het kerstfeest is misschien niet lekker eten en drinken, of mooie cadeautjes krijgen, maar ja, de Wijzen uit het Oosten kwamen ook met geschenken naar de stal van Bethlehem toe. En Jozef heeft vast en zeker in diezelfde stal Maria heel goed verwend met voedzaam eten, daar twijfelen wij niet aan!

 

In PCC – Hand in Hand is Kerstfeest het onbetwiste hoogtepunt van het jaar. De zorgen van de grote buitenwereld zijn hier ver weg.

Samen luisteren wij dan naar de aloude woorden van het kerstverhaal en ervaren de vreugde over de geboorte van Jezus, de Zoon des Mensen.

En allemaal genieten wij volop van het kerstspel op 2e kerstdag!

 

Het is alsof wij zelf de Kerstster zien schijnen en zelfs eventjes tussen de herders bij de stal kunnen staan, om daar het kindje Jezus, het Licht van de Wereld, te mogen aanschouwen.

 

Wij geloven dat wij, samen met alle bewoners van onze Community, mogen blijven dromen van die Nieuwe Wereld die eens komen zal, van een wereld waarin geen lijden en verdriet meer zullen zijn, een wereld waarin Zijn Vrede zal heersen.

 

Wij wensen u een gezegend Kerstfeest en een voorspoedig Nieuwjaar toe en hopen dat uw en onze droom, van een Vrede die alle verstand te boven gaat, spoedig waarheid mag worden.

 

Amen.