Kerst en Oud & Nieuw 10-daagse, deel 2

De vorige AC eindigde met de beschrijving van het prachtige PCC kerstspel,

maar op de dagen na kerst was er hier ook nog van alles te beleven. In die column sprak ik tenslotte niet voor niets over een 10-daagse van feesten en bijzondere activiteiten in PCC!
 
De dag na kerst was een zondag. Na de kerkdienst in onze rots kerk was er ’s middags alle tijd voor Pool Games. Dat betekent een paar uur lang plezier maken in het zwembad met allerlei water spelletjes, o.a. veel ballonnen in het zwembad, het rondgooien van strandballen, veel caregivers die “geholpen (moeten) worden” om een frisse duik in het zwembad te nemen, elkaar kopje onder duwen etc. etc. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen in het zwembad terechtkomt en dat we zoveel mogelijk lol hebben met elkaar en dat is prima gelukt! Het is tenslotte Harmattan, de droge tijd met een heel lage luchtvochtigheid, dus een beetje afkoeling met water kan geen kwaad!
 
De volgende dag was er ’s middags alweer een feestje, dit keer met de Kofi Asare muziekgroep en het PCC Choir. De sound + beat van Kofi Asare en zijn drummers en de mooie kerstliederen van het PCC koor hielden ons allen helemaal in de Kerstsfeer. Komt laten wij aanbidden!
 
Dinsdag was de grote sportdag, altijd een afwisselend en levendig spektakel, een genot om mee te maken. Binnenkort zal ik in een speciale aflevering van Alberts Corner proberen jullie de sfeer van zo’n dag mee te laten beleven. Het zal niet meevallen, live erbij zijn is echt het allerleukste!
 
Op 30 december was een speciale kerkdienst met Father Benneh gepland, maar die was door ziekte verhinderd. Helaas …… alhoewel ……? In plaats van een kerkdienst hebben we nu groots feest gevierd met muziek en speciale dansen van onze vele caregivers uit het Noorden, de Dagarti’s met Mabel als de grote animator. Op deze avond voelde iedereen zich eventjes een Dagarti en genoot van de zeer afwisselende en dynamische dansen.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Een berichtje tussendoor met leesadvies: de nu volgende alinea kan beter overgeslagen worden door leden en sympathisanten van de Partij van de Dieren…….
Sinds 2014 hebben wij een steeds verder uitdijende groep geiten en geitjes op onze compound, naast alle kippen die hier al vele jaren rondlopen. Maar door alle feestmaaltijden tijdens Kerst- en Oud & Nieuw hebben we nu 8 geiten en zo’n 20-tal kippen minder…… Prachtig om te zien hoe blij de kinderen met een stevig stuk vlees zijn!
 
En toen werd het oudejaarsavond met het traditionele Bonfire, het vreugdevuur t.g.v. het einde van het jaar bij de rotsen. In de voorafgaande week was daar de betonvloer geheel vernieuwd, een enorme klus, maar de gaten in de oude vloer waren veel te groot geworden om daar met alle kinderen en rolstoelen te kunnen lopen.
We hebben 2015 met elkaar gedag gezegd, dankbaar dat wij het afgelopen jaar weer veel zegen mochten ervaren en vol vreugde dat dit jaar, voor het eerst sinds 2011, geen enkele bewoner overleden is en dat wij liefst 7 nieuwe bewoners mochten verwelkomen!
Na een fijne avond doofde het vuur langzaam maar zeker en ging iedereen voldaan slapen om de volgende dag in het nieuwe jaar 2016 wakker te worden. Welkom 2016!
 
Op Nieuwjaarsdag kwamen alle kinderen in hun mooie, met Kerst gekregen nieuwe kleding naar het slot van de 10-daagse feestmarathon.
Voorafgaand aan het Nieuwjaarsfeest hebben we trouwens ook nog het prachtige, nieuwe “G 8 huis” officieel en feestelijk geopend (daarover meer in mijn volgende column).
Wij hebben nu weer genoeg ruimte om nieuwe kinderen te kunnen accepteren, een prima begin van het nieuwe jaar. Nu maar afwachten wat 2016 ons allemaal gaat brengen.
Tot slot: Happy New Year voor alle trouwe lezers!