In Memoriam Peace

PCC is op 18 maart jl. opgeschrikt en geschokt door het plotselinge overlijden van Peace

die tot enkele dagen voor zijn dood ogenschijnlijk helemaal gezond was.
 
Peace was in 2000 via Osu Children’s Home in Accra naar Hand in Hand gekomen. Hij was destijds 6 of 7 jaar oud en heeft daarna het grootste deel van zijn leven, bijna 20 jaar, in onze Community gewoond.
Peace had een verstandelijke beperking, leed aan epilepsie en was autistisch.
Aanvankelijk liep Peace overal naar toe (er was nog geen omheining rond PCC) en hij moest regelmatig weer opgespoord worden.
 
Bij aankomst in PCC sprak Peace nauwelijks, maar in de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen taal. Helaas was die voor vrijwel niemand goed te verstaan, maar dat verhinderde Peace niet om op mensen af te stappen en zijn onnavolgbare verhaal met kracht en frequente herhaling af te steken.
 
Peace was een echte verzamelaar, bijv. van verschillende schoenen of op munten lijkende voorwerpen, steentjes of coladoppen, Peace eigende ze zich graag toe en deed er slechts met grote moeite afstand van.
 
 
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Peace was sinds 2000 van een klein jongentje een krachtige man geworden met een geheel eigen positie binnen PCC. Joe Emma was ooit zijn caregiver en wist heel goed dat je Peace slechts met zachte doch duidelijke hand kon leiden.
Peace ging vooral zijn eigen gang, hij liep vaak in zijn eentje over ons terrein rond en koesterde het gevoel van vrijheid.
 
Peace had ondanks zijn krachtige en volwassen lichaam een vriendelijk, bijna kinderlijk gezicht. Als je geluk had toonde hij jou zijn milde glimlach, als teken van zijn innerlijke vrede.
 
Peace was tot 3 dagen voor zijn dood nog goed gezond, hij kreeg toen koorts (men dacht aan malaria) en ademde minder goed, maar de artsen in het ziekenhuis zagen op de dag van zijn overlijden geen reden voor opname.
Enkele uren later overleed hij, het voelt allemaal heel onwerkelijk aan.
 
Peace is op de dag van zijn sterven, na een korte herdenkingsceremonie in PCC, in Nkoranza begraven.
Wij hopen en bidden dat onze Peace nu everlasting Peace, eeuwige rust en vrede, mag vinden in de armen van zijn Heer en Schepper.
 
Peace, rust zacht.