Hoe gaat het eigenlijk met PCC?

 
Terwijl de hele wereld nog op allerlei manieren met de gevolgen van corona geconfronteerd wordt,
gaat het leven voor de meesten van ons gelukkig “gewoon” verder

, voor zover er althans nog iets “gewoon” is tijdens deze pandemie.
 
Dat geldt tot onze blijdschap zeker voor PCC, waar binnen de muren van de compound de zorg voor alle bewoners en de vele dagactiviteiten “gewoon” doorgaan.
Buiten de muren van de compound zijn er overal mondkapjes, scholen die gesloten zijn, geen funerals enz. en bij de poort van PCC wordt met een “gun thermometer” iedereen gescreend, maar op PCC kun je gelukkig nog wel rondlopen en bezig zijn alsof er niets veranderd is in de wereld, een weldadige oase.
 
Yaw Peter
De rust van PCC is blijkbaar zo weldadig dat ook onze “recidiverende verloren zoon” Yaw Peter (weer een keertje…..) teruggekeerd is. Hij gedraagt zich momenteel goed en is blijkbaar heel blij dat hij weer thuis is, al weet je bij hem nooit helemaal zeker hoelang het duurt voordat hij weer gaat dromen van het groene gras aan de overkant……
Hopelijk heeft hij inmiddels voldoende innerlijke rust gevonden om te beseffen dat het gras van PCC ook behoorlijk groen is…..
 
Geen gasten, geen vrijwilligers, geen Albert en Jeannette
Maar hoe groen dat gras van PCC in de regentijd ook is, wij kunnen het momenteel niet met eigen ogen zien, want de grenzen van Ghana zitten al maandenlang potdicht, niemand kan het land binnenkomen en vliegtuigen vervoeren alleen vracht, geen passagiers.
En dat betekent voor PCC ook dat er momenteel helemaal geen gasten en internationale vrijwilligers in de Community verblijven, de laatste gast is vorige maand met een repatriëringsvlucht naar Nederland vertrokken.
Het restaurant is leeg en in de winkel wordt niets verkocht en zoiets hebben wij heel lang niet meegemaakt in PCC. Corona werkt zo op allerlei manieren door in wat tot voor kort “gewoon” was, maar nu niet meer is.
 
Helaas kunnen Jeannette en ik door alle corona maatregelen ook niet naar PCC reizen, hopelijk lukt dat over niet al te lange tijd wel weer …..
We wait and see.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content


 
Ghana en corona
Helaas lijkt er momenteel eerder sprake te zijn van een toename dan van een afname van het aantal vastgestelde corona besmettingen in Ghana, de teller staat op 28 juni op 17.351 cases en 112 doden (NB: op 5 juni was dat nog “maar” 9.000 besmettingen en 38 doden!). In vergelijking met veel andere landen zijn dit lage getallen, maar de trend is jammer genoeg wel omhoog en (nog) niet omlaag. Wij hopen op een spoedige verbetering!
 
Joe Emma
De rust van PCC is ook goed voor Joe Emma, die een aantal weken geleden, toen hij langs de kant van de weg stond, door een motor is aangereden waarbij hij een forse beenwond heeft opgelopen. Gelukkig gaat het steeds beter met hem.
 
Daycare in Nkoranza
Onder leiding van Baffo is in de afgelopen maanden een prachtig centrum voor Daycare in Nkoranza gerealiseerd, het ziet er werkelijk schitterend uit.
 
Als waardering voor de grote en jarenlange steun van onze Duitse partnerorganisatie Ananse voor het werk van Outreach en in de Daycare hebben wij besloten dit centrum officieel de naam “PCC Ananse Daycare centrum” te geven.
Als je in de buurt bent moet je beslist eens gaan kijken, want het is een heel erg mooie Daycare geworden!
 
De ouders van de kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking uit Nkoranza zijn heel enthousiast en kunnen niet wachten tot dit centrum de deuren kan openen! Ook hierbij spelen de corona maatregelen vooralsnog een beperkende rol.
 
Tot slot
Veel dank aan alle mensen die op diverse manieren laten blijken dat zij heel erg meeleven met onze Community in coronatijd.
Wij waarderen jullie betrokkenheid en medeleven altijd en dat geldt zeker in deze bizarre tijden!!