Hoe gaat het met……… deel 3

In deze column vervolgen wij de rubriek: “Hoe gaat het eigenlijk met…..”

, waarvan vorig jaar al twee afleveringen verschenen.
Naar aanleiding van die columns hebben enkele lezers van deze rubriek bij ons enkele “verzoeknummers” ingediend, omdat zij willen graag willen weten hoe het met hun “favoriete” kind gaat. Daarom lees je in deze column weer een aantal korte updates over 2 van onze kinderen, nl.: Kojo Joseph en Stephen:
Stephen
Deze innemende kleine baas heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een geweldig leuk en leergierig joch, heel behendig en altijd in voor een grapje. Hij gaat naar een gewone basisschool, dezelfde school waar ook Emmanuella, Gabriel en Nana Agyei naar toe gaan. Hij doet het daar heel behoorlijk en daar zijn wij trots op en hijzelf natuurlijk ook. Wel bleek dat hij op school niet goed op het bord kon zien en daarom draagt hij sinds kort een stoere bril en wees eerlijk, ziet hij er niet heel knap uit?
Inmiddels is Stephen (ongeveer) 11 jaar en woont hij al 8 jaar in PCC. Hij loopt nog steeds met behulp van braces en krukken en zal ooit nog een operatie aan beide knieën nodig hebben.
Maat tot die tijd speelt hij nog steeds voetbal op zijn knieën en dat doet hij wonderbaarlijk goed en snel! In de a.s. nieuwe Info DVD zitten prachtige shots van Stephen op het voetbalveld!
Stephen is zeer communicatief en gaat graag met de gasten van PCC in gesprek over elk willekeurig onderwerp, hij is in veel dingen geïnteresseerd en geniet volop van alle persoonlijk aandacht. Een heerlijke jongen!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Kojo Joseph
Een bijzonder kind, dat is hij zeker.
Kojo Joseph woont sinds 2008 in onze Community, maar is door zijn beperking en karakter vooral een eenling gebleven. Sue Hatton vergeleek hem ooit met “The wild boy of Aveyron” en als je af en toe de blik in de ogen van Kojo Joseph ziet kun je dat wel een beetje begrijpen. Maar even gemakkelijk zie je in diezelfde ogen een heel zachte en mooie glimlach.
Hij is een groot liefhebber van de grote Almere schommel in de speeltuin en trekt zelfs mensen daar naartoe om hem (liefst langdurig!) heen en weer te duwen op de schommel
Kojo is gelukkig behoorlijk gekalmeerd sinds Juliana in 2010 zijn caregiver is geworden, maar blijft in zijn gedrag helaas wat onvoorspelbaar.
Hij kan dicht tegen mensen aanstaan, soms zelfs in een omarming en dan vaak zonder duidelijke aanleiding diezelfde persoon plotseling bijten. Niet altijd gemakkelijk te hanteren, maar we proberen van alles om zijn gedrag bij te sturen.
Zijn grote hobby blijft met stip ETEN. Terwijl hij al jarenlang in PCC tenminste 3 maaltijden per dag krijgt staat hij nog steeds bij elke maaltijd lang van tevoren bij de keuken heen en weer te wippen en ongeduldig te wachten, blijkbaar nog steeds bang niets te krijgen!? Hij krijgt zelfs altijd eerder dan de andere kinderen te eten en ook apart, want anders gaat hij gegarandeerd op jacht naar meer eten uit de kommen van de anderen! Een bijzonder kind en dat is hij!
Wil jij ook graag meer weten over de ontwikkeling van één van onze bewoners? Stuur mij dan een verzoek per email toe en wie weet zie je dan binnenkort in deze rubriek het antwoord op jouw vraag!
Verzoeken over recente verhalen en foto’s van andere kinderen graag naar: [email protected]