Het nieuwe centrum van PCC is klaar!

We zijn enorm blij en trots in PCC, want we hebben er dit jaar een paar prachtige voorzieningen bij gekregen

 in het nieuwe centrum van PCC. Alle gebouwen zijn inmiddels helemaal klaar is en zien er werkelijk schitterend uit! Alle reden dus voor een spetterend feest t.g.v. de officiële opening op 31 oktober en omdat we in PCC een gelegenheid voor een goed feest nooit zomaar laten passeren hebben we die feestelijke opening groots gevierd. Want er mag geen misverstand over ontstaan: deze twee prachtige nieuwe gebouwen zijn een geweldige aanwinst voor PCC!
 
Na de feestelijke opening van de Royal Community Hall in juli jl. is er hard gewerkt om allereerst het nieuwe centrum voor interactieve leer- en ontspanningsspelletjes, NOAH’S ARK genaamd, te bouwen en daarna de speciale ruimte voor fysiotherapie.
Noah’s Ark was sinds augustus al officieus in gebruik, maar de nieuwe tafels en stoelen zijn onlangs geleverd en, nog belangrijker, het gebouw is nu pas helemaal af dankzij een aantal fraaie muurschilderingen! Passend bij de naam van het gebouw kun je op de buitenmuren diverse tekeningen zien van dieren, die twee aan twee allemaal met Noach mee de Ark in zijn gegaan.
De pilaren en het plafond zijn geheel in stijl in de kleuren van de regenboog uitgevoerd, want de regenboog is het teken van het eeuwigdurend verbond, dat God na de zondvloed met de mens gesloten heeft en wij geloven dat al onze kinderen ook deel van dat grote verbond mogen uitmaken. Ze zitten en spelen in ieder geval allemaal erg graag in dit bijzonder mooie en zeer functionele gebouw.
Kijk maar eens goed naar de foto’s en geniet van de schoonheid van Noah’s Ark.
 
En tussen Noah’s Ark en de Royal Community Hall is deze week de laatste uitbreiding in het nieuwe centrum tot stand gekomen, de prachtige ruimte voor fysiotherapie. Dat gebouw ziet er zo mooi uit dat wij bij de officiële opening deze ruimte PHYSIO PALACE gedoopt hebben, want met een mindere naam konden we echt niet toe!
Het gebouw heeft een ruime zaal voor diverse actieve fysiotherapeutische oefeningen en daarvoor een multifunctionele overdekte ruimte, waar ook fysio hulp kan worden geboden.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Ook dit gebouw is prachtig en kleurrijk in de verf gezet en omdat dit Physio Palace in Ghana staat overheersen de nationale kleuren van Ghana.
Het schilderwerk in Noah’s Ark en Physio Palace is met grote toewijding uitgevoerd door leden van de Protestantse Gemeente in Bodegraven, die zowel in augustus als in oktober met een aantal vrijwilligers hard gewerkt hebben om dit fraaie resultaat te bereiken. Een resultaat dat gezien mag worden!
En natuurlijk noemen we hier de naam van Samuel Baffo, onze Project director, want onder zijn deskundige en toegewijde leiding zijn alle nieuwe gebouwen in het centrum van PCC  dit jaar voortvarend en heel mooi gerealiseerd. Zoals we dat in Ghana zeggen: “He has done well!”. We hebben hem daarom tot “Chief Constructor” gekroond!
 
Wij danken iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan (het mogelijk maken van) de realisatie van het nieuwe centrum van PCC. Het blijft voor ons geweldig om te ervaren hoezeer veel mensen meeleven met de Hand in Hand Community en al haar bewoners en telkens weer bereid blijken om ons waar nodig te steunen! Fantastisch.
 
En dus was er op 31 oktober een groot, een heel groot feest. Hoe enorm trots en blij iedereen is met het nieuwe centrum van PCC was die dag duidelijk te zien en te voelen. De linten werden met enorme toewijding en onder groot gejuich doorgeknipt en de vrolijke kleuren van de ballonnen pasten prima bij deze kleurrijke gebouwen. Iedereen heeft apetrots rondgelopen en alle details van de nieuwe gebouwen goed bekeken en daarna hebben wij met elkaar genoten van een spetterend feest dat helemaal past in de traditie van bijzondere feesten in PCC.
Royal Community Hall, Noah’s Ark en Physio Palace zijn nu helemaal klaar voor dagelijks gebruik. Wat een weelde, wat een aanwinsten voor PCC!