Het feesten gaat maar door!

Het lijkt soms wel of het leven in Hand in Hand vooral een aaneenschakeling van allerlei feesten is en wie de laatste 2 columns over het jubileumfeest gelezen heeft, zal dat gevoel wellicht ook krijgen.

En dat gevoel wordt dan vast nog versterkt bij het lezen van deze column met maar liefst 3 (drie!!) nieuwe feestelijke gebeurtenissen!
Maar ja, wij kunnen er natuurlijk helemaal niets aan doen dat er zoveel mooie gebeurtenissen in en rond PCC plaatsvinden en wij laten de lezers van de Alberts Corner graag in al die vreugde delen.
Dit keer zijn wij heel erg blij met de officiële opening van een nieuw woonhuis voor kinderen en caregivers en met maar liefst twee geboortes!!
Opening huis van G 8 – het Giraffenhuis
In de Alberts Corner van 20 november 2012 berichtte ik al over de bouw van een nieuw woonhuis, mogelijk gemaakt door o.a. de geweldige steun van de G 8 groep uit Nederland. In december is de bouw helemaal afgerond onder supervisie van Baffo en op 10 januari hebben wij het huis, voorafgaand aan het uitgestelde PCC Nieuwjaarsfeest, officieel en feestelijk geopend.
Het is een prachtig en ruim huis geworden, waar gemakkelijk zo’n 7- 9 nieuwe kinderen met hun caregivers kunnen wonen. Er is dus weer voldoende ruimte voor nieuwe bewoners van Hand in Hand en dat is heel goed nieuws!
In december heeft Mary uit Nederland tijdens een bezoek aan PCC al haar vrije uurtjes opgeofferd om de muren van dit nieuwe huis een fraaie wandschildering te geven. En zo zijn wij, na het prachtige Vlinderhuis van begin 2012, nu een schitterend Giraffenhuis rijker.
De officiële openingshandeling, het doorknippen van het lint bij de twee ingangen, is onder luid hoerageroep en veel tromgeroffel verricht door liefst 4 van de jongste bewoners van PCC, nl. Amma Lekma, James, Gabriel en Kwame Ayim! Zij staan symbool voor de goede en langdurige toekomst van PCC. Daarna mocht iedereen het huis bezichtigen, alle kamers bewonderen en vooral heel trots zijn, want dit woonhuis is een geweldige aanwinst voor onze Community, met veel dank aan de G 8, aan Mary en aan alle andere sponsoren.
 
Geboorte 2e dochter van Joe Emma
Op 14 januari heeft Elizabeth, de vrouw van onze care director Emmanuel (beter bekend als Joe Emma) het leven geschonken aan een prachtige dochter. Zij is het tweede kind in dit gezin en het zusje van de 5-jarige Catharina Bosman Amponsah.
Ook deze 2e dochter heeft een zeer bijzondere naam gekregen (tenminste, dat vind ik…..): Alberta Van Galen Amponsah!! Jawel, jawel, een meisje met de prachtige roepnaam Alberta en ik vind dat een grote eer!
Moeder en dochter maken het gelukkig heel goed!
 
Geboorte 1e kind van Charity en Godwin
De vele vrienden van onze oud-hostess Charity over de hele wereld zullen erg verheugd zijn met het volgende bericht: op 18 januari jl. zijn Charity en haar echtgenoot Godwin verblijd met de geboorte van een gezonde zoon, jawel! Bij de outdooring ceremonie heeft hij zijn officiële naam ontvangen, hij heet Mike-Lane Kofi Sarfo-Kantanka. Hij is het eerste kind van dit jonge echtpaar en zij zijn geweldig blij en ontzettend trots op hun zoon!
Ook in dit geval maken moeder en zoon het prima!
 
Wij feliciteren beide ouderparen met de geboorte van hun kind en PCC met het mooie nieuwe Giraffenhuis! Wat zijn er toch veel mooie momenten in het leven om van te genieten! En de kunst om dat op een passende wijze te vieren beheersen we in PCC als geen ander!
Lang leve Alberta, Kofi en PCC!