Eindelijk weer terug in PCC – Hand in Hand

Het heeft lange tijd geduurd, maar eindelijk, eindelijk is het dan zover:
Jeannette en ik zijn, na een door corona gedwongen onderbreking van 8 maanden,
sinds medio september weer terug in PCC!!

 
Het welkom, dat wij van alle bewoners en caregivers bij onze aankomst uit Accra ontvingen, was enorm hartelijk en hartverwarmend, het gaf ons het gevoel van eindelijk weer thuiskomen in ons vertrouwde Ghanese thuis!
Veel bewoners verwelkomden ons met allerlei spontane reacties, stevige knuffels en warme omhelzingen, op zo’n moment bestaat er even geen “social distance”….. ! Het afstand houden bestaat binnen PCC überhaupt niet, het is hier in feite als het continue samenzijn van één grote familie en dat is precies wat PCC is.
 
Corona in Ghana
Corona lijkt in Ghana momenteel geen groot probleem (meer) te zijn. De bevolking neemt alle voorgeschreven maatregelen dan ook steeds minder serieus, maar de bewaking aan de poort van PCC houden wij nog wel in stand. Wij lopen met alle kwetsbare bewoners hier liever geen enkel risico.
 
Werkers van de gemeente Nkoranza kwamen deze week nog wel de compound desinfecteren, zelfs de voetbaldoeltjes kregen een grondige behandeling, al ben ik er niet zeker van dat dit veel zal bijdragen aan de gezondheid van onze bewoners….
 
Scholen in Ghana
In Ghana zijn alle scholen vanaf april vrijwel volledig gesloten (behalve sinds kort de examenklassen) en dat duurt nog tot januari 2021! Dus alle kinderen van PCC, die normaal elke dag naar de Shalom Special School, de Nation Builders International School of de Star International School toe zouden gaan, schuiven nu al maandenlang de hele dag aan bij het dagprogramma van PCC.
Dat dagprogramma is daardoor wel behoorlijk ontregeld geraakt, het is nu veel minder afwisselend en uitdagend voor de meeste bewoners, er is dus werk aan de winkel.
 
Sinds kort gaat Stephen wel weer elke ochtend op zijn fiets naar school, om daar met andere kinderen uit zijn klas elke ochtend tegen betaling extra les te krijgen. Op deze manier hopen ze de overgang naar de eerste klas van Junior High School door te laten gaan.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Afscheid Kwame Evans
Vorige week hebben wij in PCC afscheid genomen van Kwame Evans, die kort daarvoor kenbaar had gemaakt dat hij graag helemaal wilde overgaan naar de stichting Clear Mind, om daar auto’s te gaan wassen.
Hij was daar al langer bij betrokken en wij wensen hem voor de toekomst alle goeds toe.
 
Hoe gaat het in PCC?
Het was ontzettend fijn om al spoedig te kunnen constateren dat vrijwel alle bewoners van PCC er nog steeds goed en blij uitzien, ook na de ingewikkelde corona-periode, met veel dank aan de goede zorg van onze caregivers o.l.v. Joe Emma en Baffo.
 
Deze coronaperiode heeft duidelijk gemaakt dat het functioneren van PCC en de zorg voor de bewoners iets wegheeft van een groot schip dat ook onder snel veranderende omstandigheden rustig blijft doorvaren.
De in de loop van jaren opgebouwde basis van onze Community blijkt heel robuust en kan gelukkig tegen een stootje. Het is heel fijn om dat te kunnen waarnemen!
 
Het Outreach werk is de afgelopen periode ook langzaam weer opgestart, dat had in april en mei door corona helemaal stil gelegen. Het biedt ons de gelegenheid om de start van het prachtige nieuwe Daycare centrum in Nkoranza in januari 2021 heel goed voor te bereiden.
 
Wat wel opvalt na 8 maanden is dat tenminste 2 recent getrouwde caregivers behoorlijk zwanger zijn, zie de foto van Gertrude en Vivian!!
 
Terugkijkend op de afgelopen weken overheerst bij Jeannette en mij een gevoel van blijdschap en trots!
Wij zijn heel blij om weer terug te zijn in PCC, verheugd om te zien hoe goed het met de bewoners gaat en trots dat het werk in de afgelopen periode, ondanks de moeilijke omstandigheden, op hoofdlijnen op goede wijze is voortgezet.
Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst van de Community!