Einde van een tijdperk

Een bijzonder tijdperk werd onlangs afgesloten, een periode van maar liefst 10 jaar. Dat komt overeen met de helft van het aantal jaren dat PCC – Hand in Hand nu bestaat en je kunt wel zeggen dat er in die tijd heel veel gebeurd is.

Gedurende tien jaar was zij het gezicht van PCC voor al onze gasten en bezoekers en in die kwaliteit hebben duizenden mensen van over de hele wereld haar leren kennen als onze unieke gastvrouw en vaardige kokkin. Jullie hebben het ongetwijfeld al begrepen, deze column gaat over Charity.
 
Nadat zij vorig jaar december met Godwin in het huwelijk was getreden, was voorspelbaar dat het moment van het vertrek van Charity, 10 jaar lang de hostess van PCC, nu onontkoombaar snel dichterbij zou komen en eind oktober was het dan zover: Charity heeft na al die jaren afscheid van PCC genomen en wel om twee redenen.
Allereerst gaat zij vanaf nu verder als leerkracht in het basisonderwijs op een school vlak bij Nkoranza en daarnaast is Charity inmiddels hoogzwanger,zij en Godwin verwachten hun eerst kind begin januari, jawel!
Het afgelopen jaar hebben veel bezoekers van PCC genoten van de prachtige foto’s van het huwelijk van Charity en Godwin en het kan niet anders of veel bezoekers van PCC zullen gedurende het komende jaar kunnen genieten van de ongetwijfeld prachtige foto’s van het eerste kind van Charity. Natuurlijk zullen zij nog veel blijer zijn bij het zien van moeder en kind, als zij in PCC op bezoek komen en wij verwachten dat dit heel regelmatig het geval zal zijn!
 
Het afscheidsfeest van Charity vond vorige week in PCC plaats en het was een heerlijke middag. Eerst hebben wij de G 8 groep uit Groningen welkom geheten en hen bedankt voor al hun werk en inzet voor PCC (meer informatie hierover in een volgende Alberts Corner). Daarnaast vertrokken 2 Duitse vrijwilligers, Esther en Corinna, die zich beiden een jaar lang met veel enthousiasme en liefde voor de kinderen van Hand in Hand hebben ingezet en zo zeer waardevolle leden van de PCC familie zijn geworden.
Maar het onmiskenbare hoogtepunt van het feest was zonder twijfel het afscheid van Charity. Natuurlijk klonken er (en terecht!) zeer waarderende woorden en ontving Charity fraaie geschenken voor haar jarenlange toewijding. Het nieuwe koor van PCC caregivers zong enkele welluidende liederenvoor haar en wij genoten – hoe kan het anders –van de altijd aansprekende bijdragen van de kinderen van PCC aan dit feest. Een paar caregivers, Hannah en Michael probeerden in een kort humoristisch toneelstukje heel duidelijk uit te beelden hoeveel moeite Godwin (althans, volgens hen….) heeft moeten doen om Charity te veroveren. Het zag er allemaal heel Ghanees en heel hilarisch uit, de kinderen lagen dubbel van het lachen!
 
Toekomstige bezoekers van onze Community zullen haar zeker missen, want Charity had een groot talent in het omgaan met onze gasten, zij combineerde de noodzakelijke vasthoudendheid met een altijd ontwapenende glimlach en daarnaast was zij steeds bereid tot het spontaan zingen van een prachtig a capella lied.
Charity gaat nu verder met haar leven buiten PCC en Vida en Josephine nemen de opengevallen plek met veel enthousiasme en een eveneens prachtige glimlach over. Zij samen vormen nu het gastvrije hostesses duo van Hand in Hand en we hebben er alle vertrouwen in dat zij deze taak prima en bekwaam zullen uitvoeren, al zal het wel een poosje duren voor zij het werk met dezelfde routine en ervaring als Charity kunnen uitoefenen.
 
Dear Charity, wij bedanken jou nogmaals, nu via deze column op de website, voor al het werk dat jij met zoveel liefde en toewijding voor PCC hebt gedaan gedurende bijna 10 jaar. Wij wensen jou en Godwin samen alle goeds toe in jullie verdere leven en hopen spoedig heel goede berichten te krijgen over de geboorte van jullie eerste kind. Want jij blijft voor altijd een belangrijk en gewaardeerd lid van onze PCC family!