Een verre vriend

Een Nederlands spreekwoord zegt: een goede buur is beter dan een verre vriend. Vanuit Hand in Hand gezien kun je overigens best een vraagteken bij dit spreekwoord zetten, want wij zijn wel heel erg blij met onze verre vrienden.

 
Laatst hadden we weer ruim 2 weken lang een heel verre vriend uit het hoge Noorden van Nederland, namelijk de G 8 groep uit Groningen o.l.v. Bernard Meijer op bezoek. Nou ja, op bezoek? Neen, je kunt het niet alleen een bezoekje noemen, zij zijn hier vooral om een paar weken lang heel erg hard te werken en zo mee te helpen bij de verdere ontwikkeling van onze Community.
Deze G 8 groep is, in wisselende samenstelling, al 3 keer eerder naar Ghana en PCC toegekomen, nl. in 2007, 2008 en 2010 en dit keer bestaat de groep uit maar liefst 14 man en vrouw, zowel jonge mensen als ouderen en allemaal zeer bereid om de handen uit de mouwen te steken voor de kinderen van Hand in Hand!
Dit keer hadden zij diverse doelen: het meebouwen aan een nieuw huis, zodat wij ook volgend jaar extra kinderen en caregivers kunnen toelaten, het aanbrengen van veel goten om de muren van de huizen beter te beschermen en zo erosie tegen te gaan en het helpen uitzoeken van de vele spullen uit de container, die zij eerder dit jaar naar ons hebben opgestuurd.
En natuurlijk gingen zij ook dit jaar, net als in 2010, een ochtend lang met alle kinderen aan de gang om ze zo mooi mogelijk te schminken en het is opnieuw een groot succes geworden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto van Kwame Ayim.
 
Dit keer had de G 8 groep zelfs een paar betonmolens en zaagmachines meegestuurd in de container, zodat het bouwen daardoor makkelijker en sneller kan verlopen en dat was goed te zien ook! In no time schoten de muren omhoog op de al eerder door Baffo c.s. gelegde fundering en aan het einde van de 2 weken was het hele gebouw op dak hoogte, dus de speciale timmerman voor het golfplaten dak kan nu aan de slag! Wie weet is dit nieuwe huis straks eind december, bij het 20-jarig jubileum zelfs al bijna of helemaal klaar, een mooi openingsfeest past nog wel in ons jubileum feestprogramma!!
 
De G 8 groep heeft ter herinnering aan de in maart jl. overleden Bright nog iets speciaals meegenomen. In 2010 was Bright de coach van het G 8 voetbalteam, maar helaas verloor dat team toen (kansloos…..) van het PCC team en daarom ging de beker voor het winnende team toen aan Bright, als coach van het verliezende team, voorbij. Bright was bijna ontroostbaar, hij had op een heel andere uitslag gehoopt en wilde zo graag die beker omhoog houden……!
Voor hun oude coach Bright heeft de G 8 nu een speciale beker meegenomen en die heeft een heel mooi plekje gekregen naast de foto’s van Bright in het restaurant.
Zo komt het grote verdriet van PCC van dit jaar tijdens dit bezoek weer even terug en is het gemis van 3 van onze kinderen, bij alle blijdschap van dit bezoek, voelbaar, zeker als de G 8 groep ook nog de graven van onze 3 overleden kinderen bezoekt, als passend eerbetoon aan hen die er niet meer zijn, maar wel voortleven in de harten van zovelen.
 
Aan het einde van de ruim 2 weken G 8 zijn wij enorm dankbaar voor de grote betrokkenheid en voortdurende steun van deze verre vrienden uit Nederland en die dankbaarheid is tijdens het slotfeest ook op passende wijze tot uiting gebracht.
 
Wij zijn natuurlijk blij met onze goede buren in Ghana, maar misschien nog wel blijer met onze vele verre vrienden buiten Ghana! Het zijn die vrienden die ons altijd weer helpen bij en steun geven aan het werk in onze Community.
Bedankt alle verre vrienden van Hand in Hand, jullie liefde en zorg voor onze kinderen overbrugt alle grenzen en brengt jullie heel dicht bij ons hart!