Een prachtig PCC-huwelijk

 
Eind december was het dan eindelijk zover: de dag van de kerkelijke inzegening van het huwelijk van twee van onze caregivers, Michael en Gertrude brak aan.

Beiden werken al jarenlang (resp.8 en 6 jaar) in onze Community, dus hun geluk is ook een beetje het geluk van iedereen in PCC. Hier hebben wij de relatie langzaam maar zeker zien ontstaan en vervolgens tot iets heel moois zien uitgroeien.
Het werd zo’n mooie relatie dat niet alleen Michael en Gertrude maar ook de beide families eerder in 2019 van harte met een voorgenomen huwelijk instemden.
Dat leidde ongeveer 6 maanden geleden al tot een traditioneel huwelijk in het huis van de ouders van Gertrude, overigens pas nadat Michael een (aanzienlijke!) bruidsschat aan de familie en dorpsoudsten van Gertrude had betaald.
 
Zij waren dus al traditioneel getrouwd, maar Michael en Gertrude hadden de overtuiging dat hun huwelijk pas echt compleet zou zijn na een kerkelijke inzegening.
Die ceremonie vond eind december plaats, nadat zij de 6 maanden daarvoor elke zondagavond “huwelijkscounseling” hadden ontvangen van de oudsten in de RK parochie van het St. Theresa’s Hospital. Je kunt dus wel zeggen dat Michael en Gertrude zeer goed voorbereid aan hun huwelijksleven beginnen!
 
Op 28 december liep (of reed) een lange stoet van PCC naar de ziekenhuiskapel. Een groot aantal bewoners, uiteraard ook veel caregivers en zelfs diverse gasten zorgden ervoor dat de kapel zeer goed gevuld was en daar waren wij met elkaar getuige van een prachtige en aansprekende huwelijksdienst.
Michael en Gertrude zagen er sprankelend uit, als het ware om door een (huwelijks)-ringetje te halen, de muziek en de zang in de kerk waren heel mooi en meeslepend en de R.K. pater wist prima uit te leggen waarom juist deze twee jonge mensen zo goed bij elkaar passen.
En …….. voor iedereen in de kerk gaf hij ook nog eens 5 belangrijke adviezen voor het in stand houden van een goede relatie mee!
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Daarna was het tijd voor de huwelijksbelofte en de feitelijke inzegening van het huwelijk, het uitwisselen van de ringen, gevolgd door een tedere kus van de bruidegom aan de bruid en voor een mooie ingetogen dans van het jonge echtpaar voor in de kerk onder groot enthousiasme van alle aanwezigen! Love is in the air!
 
Na de collecte voor de kerk werden wij allen van harte uitgenodigd om het jonge paar te verblijden met een financiële gift. Anders dan in Europa worden de mensen hier naar voren genodigd in de volgorde van de grootte van hun gift, dus eerst mensen die 50 Cedi schenken, dan die van 20 Cedi, vervolgens 10, 5, 2 en 1 Cedi….
Misschien niet helemaal Bijbels, maar hier vindt men dat de gewoonste zaak van de wereld.
Zoals gebruikelijk wordt de inzameling ter plekke door vertrouwelingen geteld en het nieuwe echtpaar was heel blij met de opbrengst.
 
Na afloop hadden wij naast de kerk alle gelegenheid om het bruidspaar te feliciteren en met hen op de foto te gaan. Daar werd veel gebruik van gemaakt en het leverde heel mooie plaatjes op.
 
Gertrude en Michael blijven vooralsnog “gewoon” op PCC wonen, in hun eigen kamer en met de kinderen van PCC waar zij al jarenlang voor zorgen. Ook hun werk gaat hier vooralsnog gewoon verder en op termijn zal wel blijken wat de toekomst hen en ons brengen zal.
 
Iedereen was op die feestelijke dag in ieder geval getuige van een zichtbaar zeer gelukkig en blij duo.
 
Wij wensen Michael en Gertrude voor hun gezamenlijke toekomst veel geluk, alle goeds en Gods zegen toe en wij hopen dat zij nog heel lang Hand in Hand door het leven mogen gaan!